fallback

БФС: Търпим безпочвени и манипулативни атаки от спортния министър

Изпълкомът прие промени в правилника за футболното съдийство

14.02.2022 | 18:08 Автор: Тодор Петров

Българският футболен съюз излезе с остра позиция относно изказването на спортния министър Радостин Василев , че промяната в държавата ще застигне и футболната централа.

"Българският футболен съюз, от позицията на най-голямата спортна федерация у нас, се ръководи от принципите на ФИФА и УЕФА и не позволява намеса в работата си, а всички подобни опити, макар и маскирани като "загриженост", са недопустими. Именно затова определяме атаките и обвиненията спрямо нашата институция като напълно безпочвени и манипулативни. Изпълнителният комитет на централата категорично ще отстоява независимостта на съюза според международните правила и закони", се казва в декларацията на БФС. 

На днешното си заседание Изпълкомът прие и промени в правилника за футболното съдийство. След назначението на Виктор Касай за председател на Съдийската комисия, неговият предшественик Костадин Гергинов ще заеме позицията заместник-председател, а същата длъжност ще има и асистентът на Касай – Георги Ринг. 

Отпадат също и таксите за картотекиране на футболисти за отборите от аматьорския футбол. Промените са следствие от анонсираната на конгреса стратегия за подпомагане на клубовете от масовия и аматьорския футбол.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Спорт
fallback