Меси бил на крачка от трансфер в "Реал" (Мадрид)

"Кой си мисли, че е той? Марадона?", попита Гийем Балаге

14.02.2022 | 14:41 Редактор: Искра Ангелова
Меси бил на крачка от трансфер в

Лео Меси е бил много близо до това да стане играч на "Реал" (Мадрид), обяви Гийем Балаге пред френския вестник Le Parisien. През есента на 2001 г., когато "Барс"а имаше споразумение с Лео Меси и семейството му той да се присъедини към клуба със заплата от 100 милиона песети на сезон, директорът "Маркетинг" на "Барселона" Хавиер Перес Фаргел е пристигнал в офисите на клуба е бил изненадан да види договора на Меси. 

"Сметнаха го за прекомерно заплащане и представиха по-нископлатено предложение. "Кой си мисли, че е той? Марадона? Нека спрем това и го оставим да се върне в Аржентина", казал директорът тогава, уверява Балаге, цитиран от "Труд".

Тогава обаче решаваща роля изиграва Хорхе Валдано, спортният директор на "Реал" (Мадрид), който е наясно със скандала в "Барса" и с всичко, което се случва с Меси. "Реал" (Мадрид) е готов да плати повече. Валдано обаче не отправя официална оферта, за да не воюва с "Барселона". "Мисля, че ще отидем в Мадрид", се чува в стаята, където Меси се среща с адвокати на "Барса".

В крайна сметка Меси остана в "Барселона" до миналото лято, когато премина в ПСЖ, а утре ще се изправи срещу "Реал" (Мадрид) отново - този път в Шампионската лига с фланелката на парижани.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК