Прокуратурата в Сърбия: Джокович не е излъгал, тестовете му са истински

Тенисистът е имал положителен тест на 16 декември и след това два отрицателни

03.02.2022 | 10:10 Редактор: Елеонора Танева
Прокуратурата в Сърбия: Джокович не е излъгал, тестовете му са истински

Няма данни Новак Джокович да е представил на австралийските власти фалшиви сертификати за Ковид тестове. Това съобщиха от прокуратурата в Сърбия, предаде BBC.

Миналата седмица репортаж на медията хвърли съмнение върху документите, посочвайки, че серийните номера не са в последователност с други от същото време.

Според прокуратурата в Белград, Министерството на здравеопазването на Сърбия е потвърдило, че тестовете и сертификатите на Джокович са автентични. Електронната база данни показва, че първоначалният положителен тест на Джокович и последвалият отрицателен резултат са били валидни.

"Установено е, че Новак Джокович е бил тестван многократно и резултатите от тестовете от 16 декември и 22 декември са валидни", съобщиха от прокуратурата, цитирани от "Монитор".

Тестовете на Джокович бяха необходими, за да влезе той в Австралия за участие на Откритото първенство на страната, въпреки че не е ваксиниран. В крайна сметка молбата му за виза беше отхвърлена и той не можа да играе на турнира. След решението на властите сърбинът беше депортиран.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК