fallback

Бербатов: БФС взима идеи от програмата ни и ги представя за свои

"Имаме притеснения, че планират да отменят Конгреса", заяви той

02.02.2022 | 13:35 Автор: Искра Ангелова

Както и предният път, тъй като конгресът на 18 март ще бъде изборен, аз официално искам да кажа, че съм кандидат за президент на БФС, заедно с моя екип. Всички видяхте каква подкрепа имаме от клубовете, които са готови да издигнат моята кандидатура, мисля, че минаваме бройката от 50. Това ме задължава аз пак да кажа, че съм кандидат за президент на БФС". Това обяви Димитър Бербатов на пресконференция.

"Всички видяхте каква подкрепа имаме от клубовете днес и вчера. Бих искал да помоля хората, които също имат желание като моето, да излязат и да го заявят това желание, за да знаем кои ще са кандидатите. Всеки със своя екип да представи плановете и програмата си. Ние го направихме още миналата година. Нашата програма е същата, търпи подобрение. Ще бъдете запознати с нея идния месец. Ако сегашният президент на БФС иска да направи същото, ще е чудесно. Би било хубаво да излезе в неплатен отпуск, за да не се използват ресурсите на БФС. Така ще е правилно и честно, за да може всички кандидати да имаме равен старт", допълни Бербатов.

"Тъй като Конгресът е изборен, учудващо продължават да се натискат клубовете да се натискат контрадекларация на свободното им право. Най-пресният пример е от тази сутрин, от Шумен. Човекът даде гласност на това, което се е случило. Какво е било казано, какво е било предложено. Тези неща продължават да се случват. Въпросът е защо се случват тези неща, при положение че Конгресът ще е изборен. Да не би да се подготвя някакъв ход на БФС, чрез който да отменят Конгреса. Не би било морално правилно. Трябва всички да го зададем този въпрос защо продължава да се случва това нещо. Не е само този клуб. Компетентните органи бяха сезирани и на миналия Конгрес, сега пак са сезирани. Не можем да замълчим и да не се опитаме да предпазим клубовете, които са жертва на натиск. Акцентът е един вид, че не откривам кампания, а продължавам кампанията си за кандидат на президент на БФС. Всички знаем как беше опорочен миналия Конгрес. Показа ми миналият Конгрес, че няма място за отказване. Почти 50 клуба искат да ме издигнат за президент", благодари Бербатов.

"Също така има моменти, в които ние споделихме с вас нашата програма. Демонстрирахме, прожектирахме. Споделихме много точки за дигитализация, футболни асоциации, електронни картотеки. Сега виждаме как се взима това от БФС и се представя като тяхна идея. Ние го бяхме заявили още по-рано. Стимулира се някакъв вид дейност. Това е факт. Не си го измислям", възмути се той.

"Очаквам да бъде още по-добре направен този Конгрес. Очаквам да не спринтирам по стълбите надолу в зала 1 и да се опитвам да прокарвам идеи, които трябва да са ясни и да присъстват от първата минута на Конгреса. Не е моя работа това да се боря с водещия и да обяснявам какво е правилно и кое не. Искам делегатите да могат да вземат думата, не да бъдат заглушавани от водещия. Не бяха допуснати делегати на самите клубове да се изказват. Аз съм водещ на Конгреса. Спокойно мога да го надвикам и да не му дам да каже нищо. То се случи и тогава кандидате са принудени да действат", категоричен бе той.

Вижте повече подробности в репортажа.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Спорт
fallback