"Челси" натупа здраво "Честърфийлд" с 5:1

4 от попаденията паднаха още в първото полувреме

08.01.2022 | 21:42 Редактор: Елеонора Танева

"Челси" отнесе с 5:1 петодивизионния "Честърфийлд" в мач от 3-ия кръг за Фа Къп. "Сините" не проявиха никаква милост към отбора, който е на второ място в Националната лига и преследва промоция в професионалния футбол на Англия.

С малки изключения, мениджърът на миналогодишния финалист в турнира Томас Тухел, заложи на основния си състав, а точни за успеха бяха петима различни футболисти.

Още в 6-ата минута Ковачич проби през цялата половина на гостите и пусна на Зиеш, който пробва удар, но топката се отклони в бранител и дойде в непокрития Вернер. От няколко метра германецът нямаше как да сбърка и откри резултата.

В 18-ата минута Хъдсън-Одой получи на крилото, навлезе навътре и с удар малко преди наказателното поле в далечния ъгъл не остави шанс на Лоуч – 2:0 за "сините". Само две минути по-късно дойде ред и на Лукаку да се разпише. В 39-ата минута младият Хол стреля, вратарят спаси, а топката се отклони към Кристенсен, който с глава прехвърли Лоуч за 4:0. В 54-ата минута Милър загуби баланс и събори Пулишич в пеналта – дузпа. Зиеш шутира от бялата точка и въпреки, че вратарят хвана ъгъла топката влезе в мрежата, информира gol.bg

В 80-ата минута Честърфийлд стигна до своя триумф в мача. Кабонго Чиманга свърши отлична работа между двама бранители на лондончани и нанесе силед удар, който вратарят Бетинели с мъка изрази. Топката обаче отиде право на крака на резервата Акваси Асанте и нидерландецът хвърли в делириум гостуващите фенове.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК