Мугуруса спечели Финалите на WTA: Отново доказах, че мога да съм най-добрата

Това бе трети WTA трофей за сезона за испанката

18.11.2021 | 10:34 Редактор: Здравко Черкезов
Мугуруса спечели Финалите на WTA: Отново доказах, че мога да съм най-добрата

Гарбине Мугуруса спечели титлата на Финалите на WTA след двусетов успех над Анет Контавейт (6-3, 7-5) в заключителния двубой. Двукратната шампионка триумфира с трофея за пръв път в кариерата си, като едновременно с това стана първата испанка, печелила надпреварата.

След снощния успех Мугуруса ще завърши годината като №3 в световната ранглиста. За родената във Венецуела тенисистка това бе трети WTA трофей за сезона и общо 10-и в кариерата ѝ.

"Много се радвам, че отново доказах, че мога да бъда най-добрата, или "маестра", както казваме на испански. Това ме поставя в много добра позиция за следващия сезон. През последните години не демонстрирах онова ниво, което показах през 2016 и 2017 г. Не играх силно, но не играх и слабо. Просто бях някъде там. Представях се прилично, но не достигах до заключителните фази на турнирите от Големия шлем. Усещах, че имам качествата, но не се борех толкова, колкото трябваше. Вече бях достигала №1 и бях печелила титли от Големия шлем, така че знаех, че го мога, но просто трябваше да го покажа. Разбира се, на теория е много по-лесно, отколкото на практика" – каза Мугуруса след двубоя, цитирана от tenniskafe.com.

Испанката пласира повече уинъри (16-15), като в същото време не допусна нито една двойна грешка, срещу шест на Контавейт, а броят на непредизвиканите ѝ грешки също бе значително по-нисък (25-39). Мугуруса реализира пет от своите единадесет точки за пробив (45%), докато Контавейт реализира два от четирите си брейкпойнта (50%).

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК