Испания излъга Швеция и подпечата визите за Катар, РСМ ще играе бараж

Германия победи Армения с 4:1 в мач за престиж

15.11.2021 | 07:24 Редактор: Тодор Петров

Испания се класира за Световното първенство в Катар догодина след трудна домакинска победа с 1:0 над Швеция. Тимът на Луис Енрике се нуждаеше от равенство, за да подпечата първото си място в групата, но за всеки случай Алваро Мората в 86-ата минута вдигна на крака феновете по трибуните в Севиля.

Така Испания спечели битката в Група В и ще играе за 12-и пореден път на най-големия футболен форум. Шведите ще трябва да почакат и да направят всичко по силите си да спечелят визи за Катар през плейофите. 

В друга квалификационна група Германия победи Армения с 4:1 като гост в мач от последния кръг за Мондиал 2022. Бундестимът отдавна беше подпечатал мястото си на Световното първенство в Катар и излезе в Ереван за престиж, докато арменците все още имаха микроскопични шансове за баражите.

Така Германия приключи квалификационния цикъл на първо място с 27 от 30 възможни точки. Армения завърши на четвърто място с 12 пункта, въпреки силното начало от 3 поредни победи.

Северна Македония (второ място с 18 точки) отива на бараж след успех с 3:1 над Исландия. Румънците (17 точки) остават трети, макар да биха Лихтенщайн с 2:0 като гости.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК