Монфис и Гирон – първата двойка полуфиналисти на Sofia Open

Григор Димитров продължи убедителното си представяне в Сан Диего

01.10.2021 | 19:20 Редактор: Здравко Черкезов
Монфис и Гирон – първата двойка полуфиналисти на Sofia Open
Монфис и Гирон – първата двойка полуфиналисти на Sofia Open

Ясни са първите двама полуфиналисти на турнира Sofa Open. Това са Маркос Гирон и Гаел Монфис. Американецът надделя с 6:4, 6:2 над австралиеца – Милман, а атрактивният французин бе още по убедителен – 6:2, 6:2 срещу Джанлука Магер от Италия.

Междувременно Григор Димитров продължава убедителното си представяне в Сан Диего и вече е на четвъртфинал на турнира в американския град. Българският тенисист имаше шанса противника му Феликс Оже-Алиасим да се откаже само 3 часа преди мача заради контузия. 

Така срещу №29 в света излезе щастливият губещ от квалификациите Аугуст Холмгрен. Датчанинът, който е №901 в световната ранглиста не оказа никаква съпротива и взе по един гейм в двата сета. 

Григор направи пет пробива в срещата и не даде нито една възможност на своя съперник да стигне до брейк. Следващият съперник на българина ще бъде руснак – Аслан Карацев, който по-рано елиминира петия в схемата Хуберт Хуркач. Това е пети четвъртфинал за Григор Димитров през сезона, като най-добрият ни тенисист все още няма класиране на полуфинал.    

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК