fallback

"Ботев" (Пд) е временно втори след нервна победа срещу "Арда"

В герой се превърна Маркиньос, който отбеляза и двете попадения във вратата на кърджалии

13.09.2021 | 22:33 Автор: Здравко Черкезов

"Ботев" (Пловдив) излезе на второ място във временното класиране в efbet Лига, след като победи "Арда" с 2:1 на своя стадион в "Коматево". 

Срещата бе много динамична, но и доста нервна - особено в последните 30 минути. Двата тима завършиха срещата в намален състав. Първо, в средата на втората част Реда Рабей от "Ботев" бе изгонен с директен червен картон, а в даденото от съдията продължение на редовното време Пламен Крумов го последва, след като си изкара второ официално предупреждение, предаде dsport.bg.

"Ботев" (Пд) поведе още в 9-ата минута с гол на Маркиньос. Тодор Неделев открадна една топка в центъра на терена и веднага пусна подаване към Антоан Бароан. Французинът овладя добре в наказателното поле и намери Маркиньос на много добра позиция фронтално срещу вратата. Офанзивният футболист не сгреши и прати топката в мрежата на Иван Караджов.

Домакините вкараха втори гол в 36-ата минута. Реда Рабей напредна добре в полето на гостите и подаде към Тодор Неделев, който бе на границата на наказателното поле. Българският национал с едно докосване намери Маркиньос, който с премерен удар прати топката в мрежата на "Арда".

В 54-тата минута "Арда" върна един гол. Илия Юруков центрира много добре в пеналта на домакините, където Тонислав Йорданов се оказа най-съобразителен и с едно докосване прати топката в мрежата на "Ботев" (Пд). Ситуацията бе разгледана с ВАР заради съмнения за засада, но се оказа, че такава няма и попадението бе зачетено.

Малко по-късно домакините останаха с човек по-малко. Реда Рабей влезе грубо в краката на Лъчезар Котев. Първоначално Драгомир Драганов му показа само жълт картон. Ситуацията обаче бе разгледана с ВАР, като съдията прецени, че трябва да промени решението си и директно да изгони играча на пловдивчани.

"Ботев" можеше да вкара трети гол в мача в средата на полувремето, когато Виктор Генев свали с глава една топка към Супрайен. Централният бранител стреля силно, но в напречната греда. 

В даденото от съдията продължение "Арда" също остана с човек по-малко, след като Пламен Крумов бе изгонен за втори жълт картон.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Спорт
fallback