Роберто Манчини: Трябва да поздравим момчетата, но не сме приключили

Италия ще играе срещу Англия или Дания за първа европейска титла от 1968 г.

07.07.2021 | 09:55 Редактор: Здравко Черкезов
Роберто Манчини: Трябва да поздравим момчетата, но не сме приключили

Селекционерът на Италия Роберто Манчини предупреди тима си, че "не сме приключили", след като "адзурите" надвиха Испания с дузпи, за да се класират за финала на Евро 2020.

"Трябва да поздравим момчетата, но не сме приключили. Трябваше да възстановим силата си, беше много трудно. Знаех, че това ще бъде най-трудният мач в турнира. Беше шестият и беше уморителен, но ние искахме да се класираме на финал", каза Манчини след двубоя, който приключи при равенство 1:1 и 4:2 при изпълнението на дузпи.

Федерико Киеза изведе италианците напред със страхотен диагонален шут след час игра, но Алваро Мората се появи от резервната скамейка и изравнителният му гол в 80-та минута прати срещата в продължения. Мората пропусна от бялата точка при дузпите подобно на Мануел Локатели, който сбърка при първата дузпа.

"Дузпите са лотария. Беше много труден мач. Испания е страхотен тим, който играе много добре. Направихме добър мач, не както обикновено, но знаехме, че трябва да страдаме. Те ни затрудниха в началото, след това ние намерихме верния път и не рискувахме твърде много. Беше наистина много тежък мач. Заслужавахме да бъдем тук…не беше лесно, малцина го вярваха и ние сме на финал", каза Манчини, цитиран от БГНЕС.

Италия, която търси първа европейска титла от 1968 г. насам, ще играе с Англия или Дания, които определят втория финалист в сряда вечер отново в Лондон. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК