fallback

Паднахме и от Италия, България остава с 0 точки след 2 мача

Белоти от скандална дузпа и красив гол на Локатели донесоха победата на гостите

28.03.2021 | 23:37 Автор: Тодор Петров

Втора загуба от два мача за националния ни отбор в квалификационната група за предстоящото Световно първенство в Катар през 2022 г. След загубата с 1:3 от Швейцария на старта, днес момчетата на селекционера Ясен Петрова отстъпиха с 0:2 на Италия и остават на дъното в класирането с 0 точки и голова разлика 1:5.

Това бе и първа победа за "Скуадра адзура" в България в исторически план. Първата възможност за гол бе за българските трикольори, но ударът на Андрей Гълъбинов в третата минута бе точно в ръцете на вратаря Донарума.

Две минути преди сигнала за почивка българската отбрана се пропука и се стигна до дузпа за Италия. Отсъждането на съдията беше изключително пресилено. Белоти се възползва от физически контакт с Даниел Димов и падна на земята. При показаните видеоповторения си пролича, че 11-метровият удар е несъществуващ.

В 82-рата минута 23-годишният Мануел Локатели вкара първия си гол с фланелката на националния отбор на Италия и сложи точка на спора в мача. Попадението дойде след майсторски удар в далечния ъгъл на Пламен Илиев.

До края на мача италианците изпуснаха още няколко чисти положения, за да направят победата си по-изразителна. Добри намеси на Пламен Илиев на вратата не позволиха на Чиро Имобили да запише името си сред голмайсторите.

Селекционерът Ясен Петров заяви, че е видял мъже на терена, които са се "сбили" и са искали победата.

"Имаше някои спорни моменти, но класата си е класа. Доволен съм, че на терена видях мъже. Много неприятен момент, защото в 43-та минута се прибираме с гол пасив на почивката. Това е футболът. Имаше ситуация, в която и ние можехме да получим дузпа, но така е преценил съдията", заяви Петров.

България: Илиев, Сисиньо, Димов, Антов, Божиков, Цветанов, Костадинов, Чочев, Витанов, Делев, Гълъбинов

Италия: Донарума, Флоренци, Бонучи, Ачерби, Спинацола, Барела, Сенси, Верати, Киеза, Белоти, Инсиние

Вижте повече в репортажа на Симеон Ичев 

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Спорт
fallback