Георги Костадинов е новият капитан на мъжкия ни национален отбор по футбол

Първият двубой на лъвовете от световните квалификации е срещу Швейцария е на 25 март

24.03.2021 | 20:34 Редактор: Юлия Христова

Георги Костадинов е новият капитан на мъжкия ни национален отбор по футбол. В четвъртък "лъвовете" започват участието си в квалификациите за Мондиал 2020 с домакински мач срещу Швейцария, а селекционерът Ясен Петров призова за подкрепа към отбора.

Мотивирани и готови за победи са националите ни по футбол. Въпреки тежките съпреници, които ще има страната ни в лицето на Италия, Швейцария, Северна Ирландия и Литва, националният селекционер Ясен Петров е оптимист за представянето на отбора в предстоящите квалификации за Мондиал 2022.

Ясен Петров има ясна стратегия как трябва да изглежда отбора, като той и възпитаниците му са мотивирани да покажат едно ново и качествено лице на националния отбор.

Страната ни има и нов капитан. Георги Костадинов ще поведе лъвовете в предстоящите двубои, а втори и трети избор на Ясен Петров са Васил Божиков и футболист номер едно на България за 2019 и 2020та - Димитър Илиев. Андрей Гълъбинов пък няма да бъде на разположение на Петров за двубоя с Швейцария, заради травма. 

Първият двубой на лъвовете от световните квалификации е срещу Швейцария е на 25 март от 19:00 часа, като срещата ще се играе на националния стадион "Васил Левски“. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК