fallback

България изостава във всички стилове на борбата

Страната ни представена от 14 борци на шампионата на планетата за юноши и девойки

19.08.2019 | 21:25 Автор: Ивайло Николов

Световното първенство по борба за юноши и девойки приключи, а България спечели само един медал на първенството - бронз на Сезен Белберова, информира BOEC.BG.

В неделя бяха раздадени последните медали в класическия стил, с което се оформи и общото класирането по нации. България приключва първенството на 21-во място в този стил. Страната ни има 14 точки, 10 от които са от петото място на Никълъс Сулев в категория до 63 кг.

Първи е съставът на Русия. Те взеха общо четири титли и спечелиха 157 точки. Втори са друга световна сила – Иран, които имат 121 точки, а трети са Турция.

При девойките, където страната ни спечели единственото си отличие от този форум, също сме назад в класирането-на 17-та позиция с 23 точки.

Очаквано сила номер едно в света – Япония спечели безапелационно класирането по нации. Азиатките приключват с осем титли и още два бронзови медали от общо 10 категории като имат на сметката си 230 точки. Точно на половината точки от тях, на втора позиция е отборът на Русия, а трети са Украйна.

Четете още по тема в Boec.bg

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Спорт
fallback