В пореден епичен сблъсък: Федерер надви Надал на "Уимбълдън"

Маестрото ще играе финал срещу Новак Джокович

13.07.2019 | 11:00 Редактор: Ралица Братанова
В пореден епичен сблъсък: Федерер надви Надал на

Oсемкратният шампион на "Уимбълдън" Роджър Федерер се класира на финала срещу Новак Джокович, побеждавайки големия си съперник през годините Рафаел Надал със 7:6 (3), 1:6, 6:3 и 6:4 в пореден епичен сблъсък.


Маестрото беше на ниво през целия мач, като изключим втория сет, в който той пропусна няколко възможности за пробив и след това се срина напълно. Швейцарецът обаче набързо влезе в познатия ритъм и до края на тенис класиката имаше леко предимство срещу Надал.

Рафа спаси цели четири мачбола в деветия и десетия гейм на четвъртия сет, но при петата си възможност Федерер се справи и подпечата участието си на 12-ия си финал на "Уимбълдън". В неделя той ще се изправи срещу шампиона от миналата година Новак Джокович.

Срещата продължи 3 часа и 2 минути и беше под номер 40 между двамата титани в турнирите на АТР. За Федерер това е 16-а победа по между им. До момента двамата големи съперници три пъти бяха играли на финал на "Уимбълдън".

Победата днес беше под номер 101 за Федерер на "Уимбълдън" и се явява най-добър резултат на каквито и да е турнири от Шлема. Предишният рекорд принадлежеше на впечатляващия Джими Конърс с 98 победи на US Open.

Подробности за мача четете на Gol.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК