Десислава Джерманска: С Boec.BG искаме да покажем колко полезни и красиви са бойните спортове и изкуства

Водещата на предаването Boec.BG разказва за новото си амплоа и любовта към бойните спортове и изкуства в интервю за gol.bg

19.01.2019 | 12:00
Десислава Джерманска: С Boec.BG искаме да покажем колко полезни и красиви са бойните спортове и изкуства

На 20 януари по Bulgaria ON AIR стартира единственото специализирано предаване за бойни спортове и изкуства в българския телевизионен ефир – Boec.BG. Всяка неделя, от 19 часа, зрителите ще имат възможност да се потапят в магията на бойните спортове и философията на бойните изкуства и да се срещат с някои от най-успелите личности от света на бокса, борбата, карате киокушин, самбото, муай тай, кикбокс, таекуондо и останалите бойни спортове.Водещ на предаването е Десислава Джерманска, която зрителите познават от спортните новини на Bulgaria ON AIR.

Деси, в последните години бойните спортове и изкуства увеличават все повече аудиторията си в България, на какво се дължи това според теб?

За всички е видимо, че бойните спортове и изкуства стават все по-популярни. Не трябва да пренебрегваме факта, че сред тях има спортове, към които интересът датира от много по-отдавна. Това са дисциплини, стилове и спортове с традиции и утвърдена аудитория – като бокс, карате, борба и други. Има и една друга група, които усетиха, че са достатъчно атрактивни, че имат потенциал и се ориентираха повече към професионални гали и широка аудитория – като например кикбокс, муай тай, ММА. Тези спортове са привлекателни в два аспекта – на професионално ниво са достатъчно увлекателни и зрелищни, а на любителско ниво са чудесна възможност за спорт в свободното време. 

Зрителите те познават като лице на спортните новини по Bulgaria ON AIR, а от 20 януари вече ще те виждат в новото ти амплоа на водещ на новото предаване Boec.BG. Защо избра да направиш тази промяна? И защо точно бойни спортове? 

Точно така, в продължение на 7 години бях част от екипа на спортните новини по Bulgaria ON AIR, всъщност, още от самия старт на телевизията. Това беше много специално време за мен, защото се научих на много нови неща и най-важното е, че правех това, което обичам. Извървях дълъг път, но като се обърна назад, го правя с усмивка и удовлетворение. Мислех, че решението да заменя спортните новини със специализираното предаване за бойните спортове и изкуства ще е много трудно, но не се оказа така. Аз съм човек, който не се страхува от предизвикателствата, обичам да се поставям на изпитания, да проверявам възможностите си. Когато ми представиха проекта „Boec.BG“ и ми предложиха да се ангажирам с него, видях идеален шанс да изляза от зоната си на комфорт, да се пробвам в ново професионално поле на изява. Няколко месеца по-късно мога да кажа, че съм взела правилното решение. Колкото до бойните спортове – винаги са ме привличали.


Това ще е единственото специализирано предаване за бойни спортове и изкуства. Какво да очакваме? 

Във всяко издание на телевизионното предаване „Boec.BG“ ще запознаваме зрителите с историята, традициите, тънкостите и дори ще даваме уроци от популярни и не толкова бойни спортове и изкуства. Ще посветим това време и за всички български бойци, клубове и федерации, които с трудолюбие и много любов развиват тези спортове у нас и прославят името на България по света. Ще поднасяме на зрителите много любопитни новини и подробности от международната бойна сцена, както и интересни и забавни класации. Зрителите ще получават и полезни съвети за превенция, здравна информация, рехабилитация, възстановяване и др. Убедена съм, че ни очакват много вълнуващи минути заедно и ще бъдем едновременно актуални, интересни и полезни.
 

Цялото интервю четете на gol.bg