Константина Живова пред Lifestyle.bg: Усмивката е моето оръжие

Водещата пише втори роман, но не издава дали е за любов

22.05.2017 | 14:40 Редактор: Константина Маркова
Константина Живова пред Lifestyle.bg: Усмивката е моето оръжие

Какъв е телевизионния път на Константина Живова, която съвсем скоро стана част от сутрешняи блок "България сутрин" по Bulgaria ON AIR, повече за тв, любовта, женските трикове и пристаните на душата, Константина Живова говори пред Lifestyle.bg.

Ина, чувствате ли се на място в телевизия Bulgaria ON AIR?

В живота няма случайни неща и аз съм убедена в това. Вече една година работя като водещ в телевизия Bulgaria ON AIR и съм щастлива. Възможността, която ми дава работата в сутрешния блок "България сутрин" и телевизията, е голяма. Мога да покажа опита, който имам в годините, да развивам журналистическите си умения, да общувам със страхотен и сплотен екип, да развивам теми, които ме вълнуват и мисля, че това е рядкост в другите медии. Винаги се стремим да покажем различни гледни точки и истории.

Това ли е предаването, на което искахте да бъдете водеща и ако е така - защо?

С колегите Лора Инджова и Симеон Белев всяка сутрин информираме и усмихваме зрителите на "България сутрин" заедно. Нашият формат е различен и ми харесва. В момента наистина се чувствам на мястото си. Някой ден може би бих искала да експериментирам с голям риалити формат. Въпреки че съм в ефир на живо всеки делничен ден и преживяването е в реално време... Харесва ми идеята човек да се постави в необичайна ситуация и да покаже една друга, непоказвана, част от себе си. Емоциите да си пред камера, без право на втори дубъл са страхотни, адреналинът е голям, стараеш се винаги да си перфектен.

Кои срещи с известни личности ще останат незабравими за вас? С какво тези хора са ви докоснали?

В професионалния си път съм срещала почти всички български популярни личности, гостували са ми и световни звезди. Някои от последните ми срещи са с певицата Bebe, една любима моя група Kadebostany, гръцката звезда Михалис Хаджиянис и още много други. Изброявам именно тях, защото ги харесвам. Не съм си и мислила, че някой ден ще ги видя на живо или ще имам възможност да ги попитам каквото си пожелая. За мен всяка среща с гост в студиото е ценна и вълнуваща, без значение, дали той е популярен или не. Вълнуват ме непознатите лица с интересна история. В България има много млади хора с различни таланти и те те докосват по свой вдъхновяващ начин. Един от последните интересни гости, бе младо момче, което си мечтае да направи изложба от фотографии като снима красиви българки с национални носии. Проектът му не е комерсиален, а достоен за похвала и заслужава да се покаже на зрителите. Такива истории искам да показвам - на неизвестните лица с интересен профил.

А как се роди идеята да напишете романа "Завинаги", който е посветен на вечната тема - любов? 

Любовта е вечна тема, за която колкото и да се пише, винаги ще има какво да се сподели още. Любовта е думата и емоцията, в която вярвам. Именно затова написах моя първи роман "Завинаги". За мен той е послание към всички - както към жените, така и към мъжете. Да обичаш и да бъдеш обичан е най-истинското чувство. Иска ми се повече хора да забелязват малките моменти и да ценят тази емоция. За мен тя е смисълът да съществуваме.

Цялото интервю прочете в Lifestyle.bg. 

Симки: Петър Тодорински и архив.