fallback

Другите лица на водещите: Какво не знаете за Александър Рангелов

Спортният водещ и редактор гостува в празничната поредица по повод 5 години Bulgaria ON AIR

31.10.2016 | 12:50 Автор: Константина Маркова

По случай рождения ден на Bulgaria ON AIR телевизията показва другите лица на водещите - техните интереси извън професията, хобита, лични моменти и всичко, което ги превръща в хората, на които се доверявате, когато избирате Bulgaria ON AIR.

Александър Рангелов е доказан спортен журналист с 20-годишен телевизионен опит. Започва кариерата си в телевизия в далечната 1995 г. Трупа опит като репортер, водещ новини и редактор на спортно предаване. През 2015 г. става част от екипа на Bulgaria ON AIR. Александър създава изцяло съдържанието на спортните новини с екип от петима журналисти. Футболът е приоритетната му област. Самият той е тренирал дълги години в местния отбор на Нови пазар и смята, че ще бъде много трудно България да възстанови нивото на футболистите от 1994 г. 

"За да има добри футболисти у нас, те трябва да се тренират още от деца. За тази цел е нужно да се създадат условия - терен и ресурс за подготовка, за да се изберат най-добрите от тях", казва Александър в предаването "Днес". 

Това, което зрителите не знаят за него, е, че Александър е завършил две коренно различни специалности от спорта и журналистиката – той е бакалавър по „Философия“ към СУ „Св. Климент Охридски“, завършва и „Право“ в УНСС. В началото на демокрацията започва бизнес с букмейкърски пункт. Винаги е обичал спорта, както и да чете спортни новини. Страстта му не след дълго се превръща в професия, която практикува отдадено и до днес.   

Цялото интервю с Александър в предаването "Днес" може да видите тук.

fallback
Още от PRESS
fallback