Другите лица на водещитe: Какво не знаете за Ирина Белчева?

Водещата на „Днес в събота“ и „Днес в неделя“ гостува в празничната рубика по повод 5 години Bulgaria ON AIR

28.10.2016 | 11:03 Редактор: Константина Маркова
Другите лица на водещитe: Какво не знаете за Ирина Белчева?

Ирина Белчева се появява за първи път като водеща в ефира на Bulgaria ON AIR на 21 септември 2015 – първият ден, в който телевизията започва да се развива като политематична.

„Спомням си първия ефир - бях ужасно притеснена, гледах със страх аутокюто и наистина се колебаех дали ще се справя. Тогава обаче дойде програмният директор Николина Димитрова и ми каза: Забавлявай се! Когато на теб ти е скучно и на зрителя ще му доскучае. Бъди себе си, бъди дръзка, бъди смела! И всичко ще се получи. Благодарение на този съвет и на подкрепата на всички колеги успях да стъпя сигурно на медийния път и открих, че това е работата, която ме осмисля, казва тя в специално видео за „България сутрин“.

Онлайн общността и младите хора вече я познават много добре заради блога й irinabeltcheva.com, но тя бързо се налага и в новата си роля – първо като водеща на предаването „Десет“, а след това на съботно-неделния сутрешен блок „Днес в събота“ и „Днес в неделя“.

„Заедно с екипа се стремим да правим най-доброто, да имаме интересни и вдъхновяващи гости, които да споделят истории, непознати за телевизионната аудитория. И да искат отново да гостуват при мен, когато има какво ново да кажат на публиката“, казва Ирина в интервю за в. Стандарт.

За журналистиката тя казва, че е отговор на нуждата на човек да знае. „Тя дава гледни точки, информация, дори знание, но как всеки от нас подбира източниците си на информация и как ползва плодовете на журналистическия труд, е лична отговорност“, коментира водещата в Interview.to.

Ирина следи отблизо културния живот в страната. Можете да я срещнете в театъра, на литературно четене, на арт пърформанс, изложба. Обожава да чете поезия, и не само. Именно книгите я вдъхновяват да пише.

В работата й помага владеенето на няколко чужди езика, макар и не перфектно - английски, немски, френски, холандски, руски, италиански... Учила е в чужбина, но намира смисъл и бъдеще в България.

Сред последните й страсти в свободното й време е язденето – влюбва се в конете преди около 2 години и оттогава не спира да язди.

Какво още споделя Ирина за себе си и пътя си в телевизията, вижте във видеото: