fallback

Премиера на българския филм "Събирач на трупове" по Bulgaria ON AIR

Телевизията пуска нови сериали и подготвя специални празнични предавания по повод петата си годишнина

17.10.2016 | 13:13 Автор: Константина Маркова

Национална телевизия Bulgaria ON AIR отбелязва 5 години от създаването си заедно със зрителите. Медията ще излъчи премиерно български кинохит, като междувременно обогатява следобедната програма с първия си латино сериал. Още две нови поредици стартират на 18 и 19 октомври, а в седмицата 22-30 октомври Bulgaria ON AIR планира и специални празнични рубрики в предаванията си. 

"Продължаваме ангажимента си да предлагаме обективни новини, стойностни анализи и качествено забавление. Bulgaria ON AIR успешно привлича зрителите, които търсят в националния ефир алтернативно съдържание, интересно и полезно за широката аудитория и поднесено с уважение към хората", коментира Виктория Миткова, изпълнителен директор на Investor Media Group.

На 23 октомври, неделя, от 19:30 часа зрителите могат да гледат "Събирач на трупове" за първи път на малкия екран. Във филма младият режисьор Димитър Димитров е събрал звезден състав актьори – Димитър Билалов, Теодор Духовникова, Стоян Радев, Стефан Щерев. Комедийната драма разказва за мъж, който трябва да мине през ада, за да открие истинската любов. Само че в тази история главният герой Ицо кара линейка, с която събира трупове в София, а жената, в която се влюбва - Катя, е метреса на гангстер. Накрая щастието се оказва не там, където Ицо го търси...

Следобедният ефир на Bulgaria ON AIR се обогати с поредицата "Безценна перла" (Precious pearl/Joja rara), който връща зрителите в 30-те години на миналия век в Бразилия. Теленовелата се излъчва всеки делник от 15:50 часа по Bulgaria ON AIR. Сериалът разказва история за една забранена любов между Франц и Амелия. Франц е от богато семейство, син е на швейцарски бижутер. Амелия е дъщеря на емигранти и също като брат си работи в леярната на бащата на Франц. Тази история за различията в социалните класи е вдъхновена от будистката философия, отразена в образа на Перола – дъщерята на Франц и Амелия. Перола е единственото, което може да сближи двете семейства...

Японската тайга драма "Сърцето на самурая" (Tenchijin) зрителите на Bulgaria ON AIR могат да гледат всяка делнична вечер от 20:40 часа. Поредицата разказва история за любовта към човечеството и справедливостта и е спечелила фенове из целия свят, като разказва за бурните времена в Япония от периода между 1560 и 1620 година. В центъра на събитията е кланът Уесуги и връзката между господаря Уесуги Кагекатсу и неговия васал Наое Канетсугу. Емоционален и пламенен, "Сърцето на самурая" показва японската идентичност, героичните времена, когато "самурай" е синоним на чест и достойнство.

Програмата на Bulgaria ON AIR се обогати с още един сериал - френската криминална поредица "Инспектор Жо" (Jo), в който култовият актьор Жан Рено изиграва първата си роля за телевизия. Поредицата проследява разследването на мистериозни убийства, всяко от които е свързано с някоя парижка забележителност, като Айфеловата кула, Нотр Дам, Катакомбите, обелискът Паре де ла Конкорд или Операта. Жан Рено брилянтно изиграва полицай с дълбока привързаност към Париж, оставил зад гърба си проблемите с алкохола и наркотиците, който се опитва да бъде по-добър баща.

Bulgaria ON AIR промени профила си през 2015 г., като разшири съдържанието си с политематични и развлекателни предавания, изцяло обновени емисии на Новините ON AIR и сутрешния блок "България сутрин", филми и премиерни сериали от европейското телевизионно кино. Телевизията вече е и с нова графична опаковка, която отговаря на новото съдържание, обобщено в слогана "Да знаеш. Да се забавляваш".

За една година вярна аудитория завоюваха предиобедният блок "ДНЕС" с Константина Живова, предаването в пряка връзка със зрителите "Директно" с Димитър Абрашев, токшоуто "Провокативно" с Милена Фучеджиева, съботно-неделният сутрешен блок "ДНЕС в събота" и "ДНЕС в неделя" с Ирина Белчева, биографичната поредица на Биляна Митева "Характери", забавното предаване "Клик" с Аспарух Йорданов, футболното шоу "Гол" със звездното трио Борис Касабов, Томислав Русев и Ники Александров. Утвърденото коментарно студио след новините Денят ON AIR с Владимир Сиркаров и Кузман Илиев се наложи като трибуна за политически дискусии и анализи. Познатите предавания от уикенд програмата – "Видимо и невидимо" с Калин Манолов, "Медиите ON AIR" с Доника Ризова, "Брюксел 1" с Милена Милотинова и "Q & A" с Клара Маринова също се отвориха към широката публика с повече социални, културни, развлекателни теми и интересни гости. Програмата обогатяват и тематичните предавания "Колела" на Константин Томов и "Авиошоу" с Александър Богоявленски.

Национална телевизия Bulgaria ON AIR e част от публичната компания Investor Media Group (Инвестор.БГ АД).

 

fallback
Още от PRESS
fallback