"Малката кибритопродавачка" - фаворит в конкурса на "Забавното четене"

Кампанията стартира учебната година с посещения в училища в София

31.08.2016 | 14:57 Редактор: Константина Маркова

Конкурсът за творческо писане на "Забавното четене" е към своя край. Днес, 31 август, е последният срок, в който деца на възраст между 8 и 14 години могат да напишат свой край по едно от четирите произведения - "Малката кибритопродавачка", "Малкият принц", "Котаракът в чизми" и "Пипи дългото чорапче", предложени от организаторите на конкурса. Мария Дуковска, която е главен редактор на сайта az-deteto.bg и част от журито, разказа в предаването "Днес" кои приказки се радват на най-голям успех, какво я е впечатлило най-много в интерпретациите и какви са били най-оригиналните истории, с които малчуганите са дали поле на изява на въображението си. 

"Най-голям интерес има към "Малката кибритопродавачка" и това бе един очакван резултат. Децата трудно приемат теми като смъртта и им се иска историята да завърши различно", каза Мария Дуковска пред Константина Живова. 

Участниците, които са се представили най-добре на конкурса, ще бъдат наградени на 11 септември, но "Забавното четене" не спира с интересните инициативи в полза на най-малките - ще стартира учебната година с посещения на училища в София. 

Чуйте цялото интервю за конкурса и предстоящото турне във видеото: