fallback

Четенето с детето е интимно преживяване

Жаклин Цочева, мениджър „Комуникации“ в UNICEF – гост в петъчната рубрика „Чети между редовете със Забавното четене“ в предаването „Днес“

19.08.2016 | 14:00 Автор: Константина Маркова

Жаклин Цочева, мениджър „Комуникации“ в UNICEF, бе гост в петъчната рубрика на предаването „Днес“ „Чети между редовете със Забавното четене“. UNICEF подкрепя кампанията „Забавното четене“ всяка година. Жаклин е майка на малка дъщеря и пред Константина Живова сподели какво е впечатлението й от кампанията и защо е важно едно дете да придобие навика да чете.

„Хубаво е, че кампанията е пътуваща - показва на деца от различни възрасти и в различни градове в България колко е важно четенето, а на родителите - какъв е резултатът от него“, каза Жаклин.

Тя сподели, че четенето трябва да бъде забавно, защото при малките деца то е игра. Тя допълни, че е от изключително значение да бъде изградена любовта на детето към книгата още от самото начало. - Четене като процес помага на мозъка на малките деца да се развива – допълни Цочева.

„Децата изключително много се вълнуват от интонацията, от това да разиграваш четенето. Четенето им помага да се концентрират и да бъдат внимателни в това, което правят. Минимум 20 минути на ден трябва да се чете заедно с детето, гушнато, седнало в скута. Това е много интимно преживяване“, каза Жаклин. 

Вижте целия разговор във видеото.

 

fallback
Още от PRESS
fallback