fallback

Ирина Белчева: В България има много възможности за амбициозни, работещи и вдъхновени хора

Водещата на "Днес в събота" и "Днес в неделя" с интервю пред lifestyle.bg

12.07.2016 | 12:49 Автор: Константина Маркова

Водещата на "Днес в събота" и "Днес в неделя" Ирина Белчева даде интервю пред lifestyle.bg, в което разказа за пътя си до националния ефир, защо е решила да се завърне в България след обучение в чужбина, интересите, мечтите и амбициите си. Какво още сподели, вижте в интервюто. 

 

Ирина, какво се случва "Днес в събота и неделя"?

- “Днес в събота“ и „Днес в неделя” е моето време - тогава се отдавам на най-голямата си страст и вдъхновение - телевизията. Това е времето на интересните личности, съкровените разкази за живота, навлизането надълбоко в сърцата на обичани лица от медийното пространство. И всичко това, докато вие удобно сте се настанили у дома, с чаша кафе в ръка. “Днес в събота“ и „Днес в неделя” по телевизия Bulgaria ON AIR е предаване, което успокоява забързания седмичен пулс на живота и ви позволява да си поемете дъх. На моменти - да го затаите…

 

Какво ви провокира да дебютирате на телевизионния екран?

- Не мисля, че е имало провокация. По-скоро телевизията беше логичната следваща стъпка в опитите ми да покажа на младото поколение, че да се завърнеш в България, след обучение в чужбина не е кауза пердута. Напротив, за амбициозни, работещи и вдъхновени хора има много възможности. Щастлива съм, че в телевизия Bulgaria ON AIR намерих подкрепа и разбиране, защото благодарение на ръководството и екипа - идеите ми бяха чути и реализирани. Няма по-голяма радост за един млад човек от това да му бъде даден шанс.

 

Трудно ли бе да се наложите като лице в националния ефир?

- Полагам старание всеки ден да бъда по-добра, по-смислена и по-интересна за зрителите. Това е един процес, който има начало, но няма край – колелото се върти постоянно и в момента, в който решиш, че си постигнал всичко, бързо излизаш от пътя.

 

Как всъщност стигнахте до телевизията и какъв път извървяхте?

- Израснала съм в съвсем обикновено българско семейство - никой от роднините ми не е медийно познат. От малка обаче имам силен характер и желание да защитавам онеправданите. Исках да бъде чут гласът ми. Впоследствие учих в чужбина, което ми помогна да се изградя като личност - свободомислеща и амбициозна. Реших, че ще бъда промяната, която искам да видя в света. Не съм спряла да се опитвам.

 

Вие сте и блогър, водите и рубрика в tialoto.bg - „Ирина и градът”, споделяте впечатленията си от заобикалящия ви свят - какъв е той за вас?

- Писането е моят начин да изразя емоциите си. И блогът - irinabeltcheva.com, и рубриката ми „Ирина и градът“ са места, на които споделям мисли - понякога разпиляни, понякога тъжни, но винаги истински. Истината е важна, за да бъдеш близо до читателя - няма как да ги заплениш с лъжи. Българският читател е станал много чувствителен на тема лъжа и жълтини и не бива да продължаваме да го подценяваме.

 

Цялото интервю вижте тук.

fallback
Още от PRESS
fallback