fallback

Журналисти от Южна Корея: България влиза в корейските медии само с положителен знак

Представители на Асоциацията на корейските журналисти посетиха страната ни за първи път с цел обмяна на опит

27.06.2016 | 13:32 Автор: Константина Маркова

Представители на Асоциацията на корейските журналисти (АКЖ) посетиха България за първи път с цел обмяна на опит. Петчленната делегация отдели време за среща с Bulgaria ON AIR, Bloomberg TV Bulgaria и Investor, за да се запознае с дейността и добрите практики в медийните групи. Колегите се запознаха с репортери и водещи, имаха възможност и да гледат Новините ON AIR на живо в студиото. 

За първи път сме в страната Ви. Впечатлени сме от мащабите на работа и професионализма на колегите от медийна група Bulgaria ON AIR, Bloomberg TV Bulgaria и Investor. България влиза в корейските медии само с положителен знак, споделиха журналистите от Южна Корея. 

Представителите на АКЖ се впечатлиха от темата на следващата конференция „Образование и бизнес: Устойчиви общности“, която ще се проведе на 21 ноември в хотел „Балкан“, гр. София. „В крак сте със световните тенденции“, каза председателят на асоциацията.

В комисията са включени президентът на АКЖ Jung Kyu Sung, президентът на Асоциацията на журналистите в областите Gwangju и Daegu, президентът на Асоциацията на печатните медии, както и заместник-председателят на Изпълнителния комитет на АКЖ.

Те се срещнаха с Доника Ризова, мениджър „Корпоративна социална отговорност“, Леа Бакалова, Търговски директор на Bulgaria ON AIR и Светлана Фурнаджиева, Административен директор, които представиха в презентация постиженията на медийните групи. 

През 2015 г. Съюзът на българските журналисти (СБЖ) подписва споразумение с АКЖ, благодарение на което се осъществява и днешното посещение. Корейските журналисти се срещнаха само с още една медия – в. „Стандарт“. 

 

fallback
Още от PRESS
fallback