Кредисимо с приз за зелена компания на България

Компанията взе и специалната награда на журито - "Безхартиен офис" за развитието на своите услуги онлайн

13.06.2016 | 14:01 Редактор: Ирина Георгиева
Кредисимо с приз за зелена компания на България

Компанията за небанково финансиране Кредисимо АД получи приз за една от "Най-зелените компании на България" за 2015 г. Конкурсът, отличаващ компаниите с принос към опазването на околната среда се организира за шеста поредна година от Б2Б Медиа с подкрепата на Министерството на околната среда и водите. 

Освен отличието за най-зелена компания в категорията "Финансови, банкови, счетоводни и правни услуги", "Кредисимо" взе и специалната награда на журито - "Безхартиен офис" за развитието на своите услуги онлайн. От самото си създаване компанията  е един от пионерите в преминаването изцяло към онлайн операции в България, което спестява не само планини от хартия, но и още неподозирани ресурси.

Политиката на "Кредисимо" за предоставяне на услуги онлайн е в отговор на необходимостта за налагане на нови стандарти за бизнес, който  цени природните ресурси и ги опазва. Именно модерните компании са отговорни наравно с хората за налагането на новите екологични ценности   и природосъобразно съществуване.

Класацията "Най-зелените компании на България" е с уникална методология за България, която отчита постигането на "зелени" цели и корпоративни стратегии. В проучването на организаторите участват единствено компании, които имат зелени инвестиции и самоинициират действия и каузи за по–здравословна среда.  Наградите и специалните отличия се присъждат на база строго подбрана, конкретна и актуална информация за практиките и политиката на дадена компания в посока на опазване на околната среда.

Получените от "Кредисимо" отличия са признание и към усилията на всички клиенти на компанията, които ползвайки нейните услуги и отказвайки се от  ползването на хартия всъщност участват активно в опазването на природата.