Доника Ризова връчи награда в ученическия конкурс Работилница за репортери

Водещата на Медиите ON AIR беше част от професионално жури, оценило авторските материали на 50 деца

21.04.2016 | 01:00 Редактор: Константина Маркова
Доника Ризова връчи награда в ученическия конкурс Работилница за репортери

Водещата на Bulgaria ON AIR Доника Ризова връчи награда в ученическия конкурс „Работилница за репортери“, организиран от „Еспресо Нюз“. Тя бе част от професионалното жури, което оцени разработките на 50 бъдещи репортера, заедно с Ива Дойчинова – водещ на „Ива от сутрин до обед“ по радио FM+, и главния редактор на сп. „Мениджър“ Максим Майер. Те отличиха победители в три категории и 19 авторски материала, които бяха публикувани в онлайн медията.

Василена Сайчева от ПГ „Велизар Пеев“, гр. Своге е голямата победителка, която се пребори с  още 50 ученика за първото място. Второто място заслужиха две участнички в конкурса - Стефани Ценкова от СОУ „Летец Христо Топракчиев”, гр. Божурище и Ния Кръстева от СОУ "Св. Св. Кирил и Методий", гр. Сливница, които са се включили във всички поставени задачи и като истински репортери са изпращали и допълнително новини от своите общини.

Доника Ризова връчи наградите на две участнички в конкурса, които си поделиха трето място. Александра Александрова от СОУ  "Христо Ботев" гр. Драгоман си спечели третото място за своя ентусиазъм, а  Йоанна-Виктория Лозанова от СОУ „Летец Христо Топракчиев“ град Божурище - за емоцията, която умее да преплита в текстовете.  

Още седемнадесет деца получиха поощрителни грамоти и награди.

Учениците, участници в конкурса получиха и специално приветствие от Миглена Кунева, вицепремиер и министър на образованието и науката, в което поздрави участниците в „Работилница за репортери“ и  казва още: „Министерството на образованието и науката подкрепя и насърчава инициативи, които имат за цел осигуряването на добре подготвени кадри за българската индустрия и бизнеса, като по този начин се улеснява прехода от училище към работното място и се повишава успешната реализация на трудовия пазар. За  да се постигне тази цел, екипът на МОН работи за адаптиране на учебните програми към изискванията на работодателите. За успешното протичане на този процес разчитаме и на подкрепата на бизнеса, който да ни насочва, а и сам да помага на младите хора да развиват практическите си умения чрез стажове и инициативи“.