Eлена Пенчукова - между бокса и психологията

Водещата на психологическото токшоу "На твое място" "гостува" на вестник "Труд"

22.02.2016 | 00:00 Редактор: Константина Маркова
Eлена Пенчукова - между бокса и психологията

Елена Пенчукова е водещ на психологическото предаване “На твое място” в телевизия Bulgaria ON AIR. Родена и израснала в София, тя обича градския живот и забързаното всекидневие. Учила е българска филология, връзки с обществеността и психология. Мечтае да продължи да води полезни предавания и да помага на хората, става ясно от статия във вестник "Труд" с автор Стефан Петров.
Още от дете Елена се вълнува от психология. По собствена инициатива чете специализираните книги на майка си, която е детски педагог. Спомня си, че била любопитно дете. “Още от малка, като виждах как хора се карат, винаги си задавах въпроса: Защо? Този въпрос ме доведе до психологията”, споделя тя.

Въпреки влечението си Елена записва българска филология в университета, за да стане журналист. Като студент кара стажове в телевизии и тогава разбира, че тази работа е за нея. По-късно води социални предавания в ББТ и ТВ+, а в БНТ е сценарист-редактор в предаването на Димитър Цонев “В неделя с...”. Според нея работата в телевизия е “интересна и динамична, особено когато имаш усмихнати и съпричастни колеги, с които можеш да се пошегуваш”.

Целия материал можете да видите тук.