Предаванията на Bulgaria ON AIR с празнични и обзорни теми по Коледа

Зрителите ще видят анализи на най-важните събития, звездни интервюта, човешки истории и полезни съвети

23.12.2015 | 16:30 Редактор: Константина Маркова
Предаванията на Bulgaria ON AIR с празнични и обзорни теми по Коледа

Национална телевизия Bulgaria ON AIR ще излъчи празнични издания на своите предавания на Бъдни вечер и Коледа. Зрителите ще видят както обзори на политическата ситуация в България и по света през 2015 г., така и човешки истории и полезни съвети. Ефирът на Bulgaria ON AIR ще приюти звездни интервюта, коледни чудеса, креативни идеи за по-специални подаръци, трикове за разкрасяване директно от професионалистите и още много интересна информация за важните неща от живота.

 

На Бъдни Вечер Неда Василева ще посрещне в студиото на „Директно“ писателката Милена Фучеджиева, която ще се появи с дъщеря си Радина Вълова за първи път в ефир. От 18.50 на 24 декември те ще обсъждат ценностите на съвремието. На Коледа Неда Василева ще напомни, че наистина стават чудеса – за децата в болница, които няма да имат щастието да посрещнат празника у дома със семействата си. На 25 декември от 18.50 в "Директно" по Bulgaria ON AIR националният консултант по неонатология проф. Боряна Слънчева ще говори за възможността да се грижиш за оцеляването и да се бориш за живота на бебета, родени под 1000 грама.

 

Предаването „Днес“ с Мартина Ганчева ще върне зрителите назад във времето в утрото на 24 декември от 9 часа. Водещата и репортерите ще представят коледния дух по нестандартен начин - с любопитно интервю с Мариана Маринова от Музея за история на София, която ще разкаже как се е празнувало по Коледа в началото на миналия век. А за по-креативните зрители и тези, които искат да украсят дома си със специално отношение, екипът на „Днес” ще разкрие как се създават украса, бижута и още интересни подаръци.

„Днес“ ще предложи на зрителите и ценни съвети за новогодишната нощ – на 25 декември от 9 часа. Двама от най-добрите професионалисти – Гергана Бангеева и Георги Петков, грижили се за визията на Прея, Жана Бергендорф, Михаела Филева и други български артисти, ще покажат на дамите директно от салона за красота как да бъдат зашеметяващи на 31 декември. Колко е важно гримът да не вреди на кожата и предимствата на минералната козметика ще разкрие Надя Костова, която „готви” полезна за кожата козметика. За финал Мартина Ганчева ще предложи на зрителите на Bulgaria ON AIR модни съвети с дизайнера Мила Атева, а за почитателите на астрологията – и аромат според зодията.

 

Актьорът Даниел Цочев, популярен като „гласа на доктор Хаус“, и половинката му Нели Бенова ще се появят за първи път заедно в ефир в телевизионното студио на Медиите ON AIR – на 26 декември от 16.30 часа. Водещата Доника Ризова ще предаде коледния дух на зрителите с разговора си със звездното семейство, за което е подготвила и специална изненада.

Даниел Цочев е сред най-разпознаваемите телевизионни гласове у нас. Печели „Икар” в категория „Златен глас” с ролята си на героя на Хю Лори, но гласът му е звучал и в „Титаник” като Леонардо ди Каприо, Робърт де Ниро в „Анализирай това“ и Майкъл Кийтън в „Батман“. Той е и първият, който захапва лулата като Шерлок Холмс на българската театрална сцена с представлението „Шерлок Холмс и един призрак за компания”. Остава в историята на родното кино и като един от тримата актьори, изиграли Васил Левски на малкия екран („Тайната вечеря на Дякона Левски”). А по-нежната половинка в семейството – Нели Бенова, е сред най-успешните ПР специлисти у нас и дългогодишен председател на Българското дружество за връзки с обществеността. Двамата имат син Филип.

 

Краят на годината е време не само за празнуване, но и за равносметки. Най-важните събития за 2015 г. ще бъдат подробно анализирани в актуалните предавания на Bulgaria ON AIR.

 

Клара Маринова ще насочи фокуса на внимание към вътрешнополитическата ситуация в България през изминаващата година в Q&A на 26 декември от 11 часа. Гости на водещата ще бъдат младите политолози Страхил Делийски, Стойчо Стойчев и икономистът Румен Гълъбинов. Сред темите на разговор са и местните избори и ефектът от едногодишното управление на кабинета „Борисов 2”, както и една от най-скандалните теми през 2015 г. в България, а именно конституционните промени като първа стъпка от съдебната реформа.

 

Изминаващата година през призмата на Европа ще бъде обобщена в „Брюксел 1” с Милена Милотинова на 26 декември от 18 часа от журналистите - Къдринка Къдринова (от БНР), Аделина Марини (euinside) и Лъчезар Вълев (Bulgaria ON AIR). Игнат Арсенов от Европейския потребителски център ще бъде полезен на зрителите с информация за проблемите при пътуванията по празниците - какви са правата ни на европейски пътници при отмяна, закъснение на полет, дублиране на места, мъгла или стачка.

 

Калин Манолов, автор и водещ на „Видимо и невидимо“, ще се вгледа в „Думите и делата на 2015 г.” заедно със своите събеседници на 27 декември от 11 часа. Доц. Красен Станчев, доц. Огнян Минчев, проф. Кръстьо Петков и д-р Иво Инджов ще търсят отговори на въпросите: Каква е „Анатомията на кризата“ у нас? Какво може и какво не трябва да прави държавата, за да осигури възходящо икономическо развитие?

 

Политическите сътресения няма да бъдат пропуснати и от Светла Петрова в „Полиграф” на 27 декември от 18 часа. Нейният обзор ще стартира с Илиян Василев и Веселина Седларска за вътрешнополитическата ситуация в България. С коментар за външната политика ще се включи арх. Христо Генчев.