Димитър Абрашев и новият формат на "Директно": Дебат в ерата на разделение

Известният журналист даде специално интервю за Dir.bg

15.10.2024 | 12:00
Димитър Абрашев и новият формат на
Димитър Абрашев и новият формат на "Директно": Дебат в ерата на разделение

Във време на разделение и бърз поток на информацията в социалните мрежи нуждата от задълбочен дебат е по-належаща от всякога. Именно тази необходимост стои в основата на новия формат на предаването "Директно" с водещ Димитър Абрашев

Предаването е една от емблемите на Bulgaria ON AIR, а зрителите познават Абрашев като обективен журналист, който винаги е обръщал внимание на проблемите на гражданите и е търсил тяхното решение. Сега Абрашев и екипът на "Директно" отиват малко по-далеч, предлагайки на зрителите един нов формат на предаването, в който ще видим не просто дискусия, а открит дебат по трудните, неудобните и важните за обществото въпроси, които често играят ролята на ябълка на раздора в обществото.

„Концепцията за новия формат на "Директно" дойде съвсем естествено, защото нуждата от дебат не само в телевизионния ефир, но и на национално ниво, е много сериозна,“ споделя Димитър Абрашев в специално интервю за Dir.bg.

„Нашата задача е да съберем подготвени експерти с различни визии и да чуем техните аргументи. Колкото повече гледни точки се изслушат, толкова повече елиминираме риска от фалшиви новини и пропаганда", казва журналистът и добавя, че често се фокусираме върху „за“ и „против“ по дадени теми, но истината е по-сложна и многостранна. Според него, монетата има три страни – и това е целта на новия формат на "Директно" – да изследва всички аспекти на даден въпрос, а не само крайните позиции.

Димитър Абрашев е познат не само с професионализма си на екран, но и с личната си отдаденост към значими каузи. Една от тях е борбата с домашното насилие, по която той активно работи през последните години. „Проблемът е много по-сериозен, отколкото можем да си представим,“ казва Абрашев. „И нашата цел в новия формат е да разглеждаме всички страни на този и други важни въпроси, за да търсим решения.“

Новият формат на "Директно" обещава не само да продължи традицията на предаването, но и да разшири обхвата си, като предлага по-широка платформа за разнообразни мнения и остава важно пространство за интелигентен диалог, дебат и критично мислене в българския ефир.

Цялото интервю на Димитър Абрашев за новия формат на "Директно" може да прочетете в интервюто му за Dir.bg.