Синът на Петя Кертикова заспива с "Кой уши байрака"

3-годишният Йоан вече запява песента сам

02.09.2024 | 15:52
Синът на Петя Кертикова заспива с
Синът на Петя Кертикова заспива с "Кой уши байрака"

Красивата водеща на „Новините ON AIR” Петя Кертикова застана пред редакцията на „София играе“, за да разкаже не за журналистическите си успехи, а за най-голямото си щастие – нейния 3-годишен син Йоан.

„Още от новороден му пея български, революционни песни. Докато правя вечерния му тоалет, Йоан слуша „Кой уши байрака“. Наскоро дори запя песента сам, разплаках се от умиление. Вече знае няколко строфи от „Аз съм българче“, горда съм да споделя, че знае да изпълнява и химна на нашата родина. Страшно активно и социално дете е. Скоро мисля да го заведа и на тартановата писта в НСА – там, където спечелих най-първия си златен медал в средните бягания преди вече много време“, споделя в интервюто авторката на рубриката „Завърналите се с Петя Кертикова“.

Петя Петя

Бившата лекоатлетка споделя, че несъмнено би се радвала, ако синът ѝ поеме по нейните стъпки в спорта, но би го посъветвала да избере спорт с по-малко травми.

„Истината е, че няма да бъда от родителите с т. нар. „болни“ амбиции да правя детето си на всяка цена спортист, шампион. Със сигурност ще го наблюдавам, ще видя какви заложби му е дал Господ и ще гледам да го насоча в правилната посока. Спортът взима и дава, но и възпитава и калява волята и духа, а това е важно и в живота. Достатъчно ще ми бъде, ако има висока физическа култура“, разказва пред редакцията Петя.

Петя Кертикова е посланик на каузата за правилно детско развитие в училищна възраст,  която е водеща мисия на събитието на  Dnes.bg – Day Off: School Time. То ще се проведе на 14 септември на паркинга на HIT Max, Младост от 10 до 17 часа, а преди него тя  споделя своите вълнения около отговорността да си родител и на какво ни учат децата. Цялото интервю с водещата на Bulgaria ON AIR прочетете в „София играе“ – ТУК.