БАИ ще награди най-значимите инвеститори 4 февруари 2015

27.01.2015 | 12:49
БАИ ще награди най-значимите инвеститори 4 февруари 2015

Българската агенция за инвестиции (БАИ) ще връчи годишните награди „Инвеститор на годината“ за девета поредна година.

Призовете на БАИ се връчват на най-важните инвестиционни проекти, реализирани в България през 2014г.

Наградите ще бъдат раздадени на 26 компании от номинираните от министерства, областни администрации и общини общо 80 фирми, работещи в целия икономически спектър

Българската агенция за инвестиции е създадена с цел да насърчава инвестициите в България, да съдейства на българските и чуждестранни инвеститори във всички етапи при реализация на инвестиционните им проекти, да прави проактивен маркетинг за привличане на нови инвеститори и да подпомага вече стартирали проекти, за да се гарантира успешното им развитие.

 

Отличията се връчват на фирми, направили значима стъпка в развитието си чрез устойчиви и ефективни инвестиции, разкрили нови работни места, заложили на внедряването на високи технологии, което е в съответствие със стремежа за интелигентен и устойчив икономически растеж. Тази година при оценяването се отчита и дали компаниите са инвестирали в мерки за опазване на околната среда.

Наградите са статуетки Златен бик, изработени от скулптора Сейфетин Шекеров и кристални плакети на БАИ в следните категории:

 

1. Инвеститор на 2014 г.;

2. Инвестиция на зелено на годината;

3. Инвестиция в разширяване на бизнес;

4. Инвестиция в сливане/придобиване;

5. Инвестиция в човешки капитал.

6. Инвестиция в иновативен бизнес;

7. Инвестиция в завладяване на пазарeн дял;

8. Успешен стартъп;

9. Инвестиции в опазване на околната среда;

10. Награда на медиите.

 

Престижния приз на Българската агенция за инвестиции през годините са получавали „АББ България“, „Луфтханза Техник София“, „Хюлет Пакард България”, „Тракия Глас България”, „Агрополихим”, „Солвей Соди”, „Биовет”, „Девня Цимент”, „Либхер-Хаусгерете Марица“.

Тържествената церемония по връчването на наградите ще се състои на 4 феврури 2015 г. в зала „Роял“ на София хотел Балкан. Гости на събитието ще бъдат президентът на Република България Росен Плевнелиев, членове на правителството и представители на бизнеса.

Bulgaria On Air и Инвестор БГ са медийни партньори на събитието.