fallback

"Историите ON AIR" спечели награда от известен филмов фестивал

Авторът на журналистическата поредица Миглена Георгиева беше отличена за социалната кауза на "Историите ON AIR"

03.06.2024 | 12:25

Журналистическата поредица "Историите ON AIR" спечели награда от филмовия фестивал Golden FEMI Film Festival, който се проведе в София. Тя беше отличена измежду над 5 000 филми, участващи в грандиозното събитие. 

"Миглена Георгиева от Bulgaria ON AIR получи наградата за социалните послания, които отправя като автор и водещ на документалната поредица "Историите ON AIR", заяви художественият директор на фестивала Ефемия Фарт пред камерата на Bulgaria ON AIR. Репортажа на Новините ON AIR от церемонията по награждаването може да гледате ТУК.

Премиерните епизоди на предаването се излъчват всяка неделя от 18:00 часа. В "Историите ON AIR" се разказват малко известни и любопитни факти от близкото и далечно минало. Едни от най-популярните филми са свързани с първите години на Прехода. Сред темите има също социални, както и икономически.

"Първият епизод на "Историите ON AIR беше излъчен на 2 февруари 2019 година, а от тогава до сега вече са 160. Благодаря на всички колеги, които са ми помагали! Благодаря на зрителите! Благодаря на хората, които ми се довериха и застанаха пред микрофона ми! Благодаря на програмния ни директор Николина Димитрова за доверието! Благодаря и на Bulgaria ON AIR, че ми дава възможност да правя това предаване! А аз обещавам, че историите, които разказвам ще стават все по-интересни!", каза Миглена Георгиева.

Именно документалните филми и телевизионните истории са запазената марка, по която зрителите я познават. Тя е известна с лентите си, посветени на 140 години от Освобождението и 110 години Независимостта на България, излъчени през 2018 година. В навечерието на 24 май Миглена Георгиева представи и уникален филм за Кирил и Методий с малко известни факти. Повече подробности може да видите ТУК.

fallback
Още от PRESS
fallback