fallback

Boec.bg влезе зад кулисите на ABNORMAL с Динко Желязков

Фитнес тренировките с републиканския шампион по културизъм гледайте всяка събота от 10:30 часа

20.05.2024 | 13:12

Как да тренираме правилно във фитнеса, защо тренировката с ластиците може да е по-ефективна от силовите упражнения с тежести и машини и каква е тайната към постигането на перфектна форма - за тези и още неща екипът на Boec.bg говори с републиканския шампион по културизъм Динко Желязков, който е известен с популярната си онлайн видео поредица ABNORMAL, която от 18 май започна да се излъчва по Bulgaria ON AIR всяка събота от 10:30 часа

Главният редактор на Boec.bg Десислав Янкулов надникна зад кулисите на ABNORMAL, за да разкаже на своите читатели какво да очакват в следващите епизоди на фитнес тренировките по Bulgaria ON AIR. 

„Стартираме с поредица от видеа с Боян Славчев, който е доктор по тежка атлетика. Детайлно, с терминология и конкретика обяснява различните движения, работата на мускула, различни методики, прийоми, които могат да се използват. Обяснява как да се изпълняват движенията, как да се изолират различните мускулни групи, така че да е по-ефективно. Ще е доста интересно и мисля, че болшинството от хората ще гледат с голям интерес и ще започнат да търсят контакти с него", казва Динко Желязков.

Известният бодибилдър е категоричен, че когато става въпрос за тренировки "дяволът е в детайла". 

"Не отричам свободните тежести, но комбинацията им с ластици дава едно съвсем различно активиране на мускула в целия диапазон на движението, което болшинството от трениращите не забелязвам, защото гледат единствено тежестта, която е сложена на щангата или на машината. Това е грешка, която аз също съм допускал на старта на спортната ми кариера. Масовата мисъл е, че за по-голяма хипертрофия на мускула трябва да има по-голяма тежест, но всъщност има различни методи, с които можеш да накараш мускула да работи максимално дълго време в оптимален капацитет, което е и тънкият момент в тренировките", обясни треньорът.

Цялото интервю с Динко Желязков за Boec.bg и какво да очаквате от неговия фитнес влог блок по Bulgaria ON AIR всяка събота от 10:30 часа - прочетете ТУК.

fallback
Още от PRESS
fallback