fallback

Тенденции в световните финанси и срещи на бизнеса предлага БИФ 2014

3-4 декември, Шератон

02.12.2014 | 14:27

С лекция на проф. Стив Ханке на 3 декември в София хотел Балкан /бивш Шератон/ се открива двудневният Български икономически форум 2014: България по европейския път 2020.

Бащата на валутния борд ще говори вечерта за тенденциите в световните финанси и ситуацията в България.

Финансовите перспективи пред България е тема на последователни кръгли маси, на които ще бъдат обсъдени някои от най-важните сектори, от които зависи финансовата стабилност в страната на 4 декември.

Главният икономист на Световната банка Тео Томас ще участва на 4 декември в първата дискусия по темата за финансовата стабилност, външния дълг, бюджет и перспективи към присъединяване към Единния валутен механизъм. Останалите участници са Любомир Митов от Института за международни финанси във Вашингтон и представители на МФ, БСК, ИПИ и Отворено общество.

Актуалното състояние на банковия сектор в България е темата на втората дискусия, следващият дебат ще бъде за финансовото състояние на енергийната система.

Следобедните дискусии са посветени на: финансирането на здравеопазването, с участието на министър Москов и управителя на НОИ Бисер Петков, КФН и Балканската асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване.

На 4 декември дискусии за иновациите ще текат паралелно с финансовите. Очаква се откриването на Balkan Trade Bridge, събитие, насърчаващо външната търговия с представители на 34 компании от Балканите, Европа и Близкия Изток с общ оборот над 5,1 млрд евро и опериращи в секторите метални продукти, строителни материали, химически продукти, ИТ, услуги, текстил и покупка на електроенергия.

Генерален партньор на БИФ 2014 е Първа инвестиционна банка. Събитието се провежда с партньорството на: Представителството на ЕК в България, AES България, PricewaterhouseCoopers, „Фесто Производство”, „Информационни системи” АД, Huawei Technologies.

Стратегически медийни партньори на БИФ 2014 са: Дарик радио, БНТ, Медийна група Bulgaria on Air, в. „Банкер”, www.money.bg.

Събитието се провежда с медийната подкрепа на: www.clubz.bg, сп. „Клуб Z”, www.investor.bg, ТВ Европа, www.seenews.com, БГ Медия Лондон.

fallback
Още от PRESS
fallback