Първа международна конференция „Банкова стабилност“

Организатор на събитието е Асоциация Банка на годината.

21.11.2014 | 14:16 Редактор: Доника Ризова
Първа международна конференция „Банкова стабилност“

На 3 декември 2014 г. в Националния археологически музей в София ще се проведе международна конференция „Банкова стабилност“.

Конференцията ще обхване темите за проблемите на банките в европейските държави, начини и инструменти за разрешаването им , начини на провеждане и резултати от стрестестове, създаването на ликвидни буфери, използване на финасови инструменти тип T-LTRO, които са финансова подкрепа за бизнеса. Ще търси отговора на въпроса сами ли са българските банки пред предизвикателствата на растежа на съвременната европейска и световна икономика, развитието на кризата в българската и европейските икономики и влиянието върху банковия сектор, могат ли банките да бъдат двигател на растежа, мястото и ролята на държавата за стабилността на икономиката и на банковата система.

Специални участници в конференцията ще бъдат Софи Бертан-Хадживелчева - ръководител на “Държавна помощ за финансови услуги” в Генералната дирекция за конкуренцията в Европейската комисия,Жоао Соарес – партньор в  Bain&Company Лондон, Антъни Робинсън – член на консултативния борд на Official Monetary and Financial Institutions Forum /OMFIF/, Петър Андронов – главен изпълнителен директор и председател на УС на СиБанк и Владимир Каролев – съветник на министъра на икономиката.