Дни на френската гастрономия и продукти в София

На 20 ноември посрещаме новото Божоле

18.11.2014 | 09:43 Редактор: Доника Ризова
Дни на френската гастрономия и продукти в София

Френско-българската търговска и индустриална камара заедно със Société Générale Експресбанк и с подкрепата на Edenred и Петрол, организира за пръв път „Дни на френската гастрономия и продукти” на 21 и 22 ноември, пред Музея за история на София (бившите Минерални бани на София)

Изложението ще бъде отворено в петък, 21 ноември, от 11:00ч до 21:00ч и в събота, 22 ноември, от 09:00ч до 21:00ч.

Тази инициaтива се провежда непосредствено след посрещането на новото Божоле. Както повелява традицията, младото вино се отваря всяка година, на третия четвъртък от месец ноември. В популяризирането на този празник участва активно Френско-българската търговска и индустриална камара (ФБТИК), която ежегодно организира коктейл в София за посрещането на новото Божоле. Тази година, ФБТИК реши да разшири формата и да превърне празника на новото вино в празник на френската гастрономия и вина, достъпен  за широката публика.

Събитието ще започне с традиционния коктейл  за партньорите на Камарата, а на 21 и 22 ноември пред Музея за история на София ще се проведе изложение и дегустация на френски продукти.

В две отоплени шатри, българската публика ще има възможността да се срещне с представители на френската гастрономия и вина, които ще предлагат френски деликатеси: сирена, колбаси, сладкиши, хляб, шоколади, традиционни гофрети и палачинки, всичко поднесено със селекция от френски вина.

Посетителите ще имат възможност също така да закупят директно от изложителите желаните продукти.

Кулинарно шоу и циркови номера ще поддържат интереса и доброто настроение.За децата са предвидени интересни  занимания и ателиета през целия съботен ден.

Събитията се провеждат с медийната подкрепа на България он ер.