Инвеститорите искат да видят върховенство на закона и стабилност в България

Н. пр. Джонатан Алън – посланик на Великобритания в България в ексклузивно интервю за Лъчезар Велев

07.11.2014 | 14:54 Редактор: Доника Ризова
Инвеститорите искат да видят върховенство на закона и стабилност в България

Посланик Алън коментира пред камерата на националната телевизия Bulgaria On Air политическата обстановка в страната, очакванията на чуждестранните инвеститори, позицията на ЕС за „Южен поток“, ситуацията в Украйна, заплахата „Ислямска държава“, чудесните си впечатления от България, спомените, които иска да запази и защо думата „прощапулник“ е толкова важна за него.

„Ние сме на двата противоположни ъгъла на Европейския съюз, но имаме много сходни разбирания за политика и идеи. Великобритания е четвъртият по големина инвеститор в България. Смятам, че повече от политическата стабилност, чуждите инвеститори искат да видят върховенството на закона. Искат да видят контролните органи, които вършат работата си както трябва. Те искат да видят, че правилата се спазват и това са големите неща, за които се притесняват. По-важното обаче е, че българите очакват страшно много от правителството“, заяви посланик Алън и добави, че „всички партии, които формират правителство, трябва да са истински загрижени за това, да се направят реформи, които да върнат доверието на собствения им народ, не само на чуждите инвеститори.“

Очаквайте интервюто на Лъчезар Вълев с н.пр. Джонатан Алън на 8 ноември  от 08.30 и в 17.45 часа и на 9 ноември от 19.00 часа.