Водещи български учени участват в Националния кардиологичен конгрес в "Златни пясъци"

С медийното партньорство на България он ер

03.10.2014 | 16:23 Редактор: Доника Ризова
Водещи български  учени  участват в Националния кардиологичен конгрес в

Хотел "Астера" в к.к. "Златни пясъци" е домакин на XIV Национален кардиологичен конгрес, организиран от Дружество на кардиолозите в България.

По време на откриването на форума председателят на ДКБ доц. Иво Петров представи своя отчет за извършеното от Дружеството в рамките на мандата му, като отчете организиране на десетки научни форуми, подпомагане на български кардиолози за участие в научни изяви извън България, включване в различни благотворителни инициативи, ежегодно организиране и провеждане  чествания на Световния Ден на Сърцето, както и регулярна работа с институциите и организациите, имащи отношение към здравето и здравеопазването.

„Нашата мисия е да следваме заветите на учителите, да следваме добрите практики, но в същото време да гледаме и в бъдещето.”

С тези думи доц. Петров  награди с почетния знак на ДКБ проф. Александър Чирков. Такъв получи и проф. Асен Гудев за изключителни заслуги към българската кардиология.

В рамките на програмата на конгреса лекции ще изнасят водещи български, европейски и световни кардиолози, сред които и председателя на Европейското дружество на кардиолозите проф. Фаусто Пинто, както и председатели на различни национални кардиологични дружества. 

Конгресът през 2014 дава възможност за обмяна на опит, презентиране на максимално добри и съвременни условия за диагностика и лечение в сферата на кардиологията и обсъждане и интегриране на важни за сектора научни достижения, които да улеснят преодоляването на трудностите пред здравната ни система.

В края на конгреса за мандат от 2 години поста си ще заеме и новият председател на Дружеството, доц. Васил Велчев.

По време на конгреса е организирана богата специализирана изложба, на която ще се представят лидери в производството на медикаменти, консумативи и медицинска апаратура.

Националният кардиологичен конгрес на България е един от най-големите научни форуми у нас.

През 2014 медиен партньор на събитието е националната телевизия България он ер.

Повече за конгреса и програмата му можете да видите на сайта http://www.14cardiocongress.com/, както и в новинарските емисии на телевизията.