24 номинации за наградите „Заедно 2014“

С медийната подкрепа на България он ер

18.06.2014 | 14:17 Редактор: Доника Ризова
24 номинации за наградите  „Заедно 2014“

Общо 24 са получените номинации за деветите годишни награди “Заедно”, с които Фондация “Работилница за граждански инициативи” отличава кампании свързани с благотворителността в България.

Най-успешните благотворителни кампании, най-доброто партньорство между бизнес и НПО, както и най-изявен индивидуален дарител, ще бъдат отличени на официална церемония на 3 юли от 19:00 часа във Виваком Арт Хол, София.

Жури в състав д-р Росица Врабевска, член на Консултативния съвет на Фондация „Българска Памет“, Камен Колев, заместник-председател на Българската стопанска камара, Александър Джоганов, изпълнителен директор и член на УС на Generali Застраховане, Симона Чаръкчиева, съветник корпоративна социална отговорност VIVACOM,  Пламен Дичков, ръководител отдел „Маркетинг“ БНР, Мария Чернева, журналист БНТ, Йордан Матеев, главен редактор списание „Форбс” и Владимир Йончен, главен редактор offnews.bg, с председател Константин Пенчев, омбудсман на Република България, ще оценяват кампаниите, за да излъчат победители в различните категории: 

1. Най-добра кампания на неправителствена организация

2. Най-добра кампания

3. Най-ефективна кампания (като съотношение между набрани и изразходвани за реализиране на кампанията средства

4. Най-добро сътрудничество между бизнес и НПО

5. Частен дарител с кауза (физическо лице)  

 

Освен отличените в петте категории по време на церемонията ще бъдат наградени медии и журналисти, допринесли за отразяването и популяризирането на благотворителни кампании и инициативи. Медийните награди са в три категории: Журналистическа награда, Печатна медия и Електронна медия и  се организират в партньорство с Български дарителски форум.

Телевизия "България он ер" е носител на наградата "Заедно 2013".

По време на събитието ще бъде връчена и специалната награда "Гражданска позиция, провокираща дебат".

Наградите „Заедно“ в благотворителността се организират за девета поредна година от Фондация „Работилница за граждански инициативи“. Чрез тях фондацията отбелязва едновременно сериозните усилия на гражданските организации да получат местна финансова подкрепа, както и медийното отразяване на различни тенденции в дарителството.

Медийни партньори на събитието са: Медийна група България он ер, БНР, списание Вагабонд и offnews.bg

Церемонията се реализира с подкрепата на  Vivacom Fund и Фондация „Чарлз Стюарт Мот“.