По случай най-светлият християнски празник – Великден, сайтът Az-jenata.bg провери как някои от най-популярните българки се подготвят за празника. В рубриката „Тя, звездата“ гостува водещата на предаването „Денят ON AIR“, за да сподели как посрещна великденските празници, както и с какви предизвикателства се среща по време на извънредното положение.
Как премина подготовката за големия християнски празник Великден?
Този Великден беше различен. Тъжна е гледката на празни църкви, хора без лица по улиците и очи пълни със страх. Дано да си вземем поуката от тази пандемия, дано пренаредим приоритетите си... Малко съм скептична, че ще се случи. Българското общество е разделено. Едни спазват правилата, други пият бира по градинките. Такъв го видях този Великден...
А подготовката не се различаваше от друг път. Може би имаше повече цветя и украса, с идеята да се откъснем за малко от тягостната ситуация.
Имате ли любими рецепти или кулинарни традиции, които спазвате всяка година за празника?
Опитвам се да спазвам традициите – първото яйце да е червено и да се постави пред иконата, да има козунак и агнешко на трапезата. Да си призная, кулинар вкъщи е моят любим. Той приготвя агнешкото от вечерта по специална рецепта. Не мога да ви я кажа, защото я държи в тайна. Ястието има уникален вкус! Моята задача е в направата на различни салати и празничната украса на масата. Обичам да изпипвам детайлите.
Как поддържате добра форма в условията на извънредното положение и домашната изолация?
Липсва ми фитнесът. Правя различни упражнения вкъщи с планкове и ластици, но не е същото.
С какви занимания разнообразявате времето у дома?
През делничните дни времето ми е посветено на работата и подготовката за предаването „Денят ON AIR“. Но уикендите се промениха. Обичам да пътувам със семейството си, но това засега е невъзможно. Четем книги, гледаме филми и се стараем да откриваме позитивното от карантината.
Цялото интервю четете в Az-jenata.bg.