Включи се в отбора на „Детска игриада 2019“, бъди доброволец

Най-цветният спортен празник предлага много забавление и положителни емоции

22.05.2019 | 00:00
Включи се в отбора на „Детска игриада 2019“, бъди доброволец

За пета поредна година на 9 юни ще се проведе най-цветният и забавен спортен празник, който Investor Media Group организира като част от каузата да насърчи деца и родители да спортуват заедно – „Детска Игриада“. Тази година събитието ще протече под мотото „Всички сме в играта“.

Малчугани на възраст между 5 и 13 години, заедно със своите родители, близки и приятели, ще имат възможността да се включат в разнообразни спортно-състезателни дисциплини – сред тях са велокрос, 50 м бягане, щафетно бягане, щафетни игри и бадминтон, а за най-добрите състезатели ще има вълнуващи награди, грамоти и медали.

Различни демонстрации пък ще помогнат на децата да опитат нещо ново и да изберат най-подходящата за тях активност: йога, танци, айкидо, карате, хокей, тенис на маса, лонгборд, ролери и много други.

Mалчуганите ще имат възможност да надникнат в детството на родителите си. За пръв път на „Детска игриада“ ще има специален кът, където родителите могат да покажат на децата си игри, с които самите те са се забавлявали като малки.

Новост по време на спортния празник ще бъде и обособяването на параалея за деца с увреждания. Там малчуганите със специални нужди ще могат да карат параборд, конструиран по специален начин.

„Детска игриада 2019“ предлага забавления и за екипа доброволци, които ще прекарат деня в спортни игри и в компанията на щастливи деца. Всеки може да се включи в отбора на доброволците на „Детска Игриада 2019“ и да стане част от играта.  Част от ангажиментите на доброволците ще бъдат да посрещат участниците при регистрация, да измерват и отчитат резултатите на състезателите, както и да подготовят съоръженията и извършват други логистични дейности. За доброволците ще бъде осигурена храна и вода и е препоръчително да заложат на спортното облекло. В края на деня всеки член от отбора доброволци, по желание, ще има възможност да получи и сертификат за участието си.

"Детска игриада" ще се проведе на 9 юни 2019 г. от 09:00 до 15:00 часа в столичния парк „Заимов“.  Доброволците трябва да са на място в 07:00 часа за обучение.

Очакваме записванията за отбора на доброволците на „Детска игриада“ 2019 до 5 юни на email events@investor.bg.

Повече информация за събитието можете да откриете на https://igriada.bg/.

„Детска игриада е част от корпоративната социална отговорност на Investor Media Group. Целта на инициативата е да насърчи родители и деца да изграждат и развиват здравословни спортни навици, както и да прекарват повече време в спорт и игри заедно. Личният пример, който родителите дават на децата си, е най-добрият начин те да се мотивират да бъдат активни и да се грижат за себе си.

Събитието се провежда с подкрепата на А1, Алтерко Роботикс, Compass Invest, Select Asset Management, dm България, ЕКОПАК България, Pombar, Doppel Herz, Флорина и Devin.

Партньори на Детска игриада 2019 са Столична община, Българска федерация по лека атлетика, спортна школа „Darko Team“, Бадминтон зала „Европа“, Хокей клуб НСА, Клуб тенис на маса НСА, Спортен клуб "Айки Будо", Клуб по фехтовка "Младост", Клуб за бойни изкуства "Бушидо" София.

Медийни партньори на събитието са телевизия Bulgaria ON AIR, Dnes.bg, Az-deteto.bg, Az-jenata.bg, tialoto.bg, радио N-Joy и New Level Channel.