Златимир Йочев и Гергана Венкова подкрепят кампанията „България дарява“

Водещите на „България сутрин“ отправиха видео призив към свои колеги и приятели

22.03.2019 | 16:22
Златимир Йочев и Гергана Венкова подкрепят кампанията „България дарява“

Водещите на сутрешния блок „България сутрин“ по Bulgaria ON AIR Гергана Венкова и Златимир Йочев станаха посланици на националната кампания „България дарява“. В кратко видео те споделиха, че избират да подкрепят две от над 120-те каузи, обявени на сайта на кампанията.

„Заставам зад каузата на фондация „Ида“ за палиативни грижи, която помага на деца с нелечими заболявания да имат достоен живот“, каза Златимир в посланието си, а след това предизвика и вечно усмихнатият изпълнител VenZy да продължи благородната щафета.

Гергана Венкова пък избра да подкрепи каузата „Дари час“ на дружество „Знание“, която цели да обучи възрастни хора да боравят с новите технологии. Гергана на свой ред отправи призив към водещата на Новините ON AIR Радинела Бусерска да се припознае с кауза от „България Дарява“. В коментар в социалните мрежи Радинела обяви: „Приемам предизвикателството, прекрасни! Иначе, знаете, няма новина - аз съм „на животните с любов“.

Кампанията е обединение на 12 граждански организации в България, която цели насърчаването и популяризирането на дарителството в страната. Първото издание на „България дарява“ се провежда в периода 22-31 март.

В рамките на инициативата като посланици с видео обръщения се включват редица известни личности, които предизвикват други популярни лица да се включат. Сред тях са писателят Захари Карабашлиев, Максим Ешкенази, актьорът Алекс Алексиев и редица други.

Националната телевизия Bulgaria ON AIR е медиен партньор на „България дарява“.