fallback

„Клуб Инвестор„ е най-новото икономическо предаване на България он ер

Всеки вторник в 21 часа с Ивайло Лаков

20.05.2014 | 11:27 Автор: Доника Ризова

На 20 май, от 21.00 часа, стартира  коментарното  предаване „ Клуб  Инвестор“, което е естествено продължение на синергията между България он ер и Investor.bg.

Онлайн Клуб Investor.bg е клубът на инвестиционната общност в България и на всички, които се интересуват от пазарите и тяхното развитие. В рамките на клуба, от 2007 г. насам, се провеждат редица събития с дискусионен характер в областта на финансовите и капиталовите пазари, агробизнеса, пазара на имоти, предприемачеството и бизнеса.

Мисията на Клуб Investor.bg е да подкрепя развитието на бизнеса и добрите корпоративни практики на компаниите, като генерира интересно и важно съдържание за своята аудитория и осигурява професионално мнение по актуални теми от света на бизнеса и финансите.

Целта на телевизионния вариант на финансово-икономическия дебат, запазена марка на Клуб Investor.bg, е да  даде възможност на по-широк кръг експерти, както  и на неизкушените от финансовия свят зрители да станат съпричастни на пазарните теми и на живо да проследят актуалните новини  от света на парите и бизнеса.

„В икономическото предаване „Клуб Инвестор“  всяка седмица ще търся плюсовете и минусите от взимането на конкретни решения в икономиката и политиката.“-каза Ивайло Лаков преди старта на пилотното издание, което е на тема „За и против диференцираната ставка на ДДС“.

„Причината да се спра на тази тема е, че България в действителност е една от държавите в Европа, която облага лекарствата с най-висока ставка. Няма правителство или партия, които да не твърдят, че грижата за така наречените социално най-уязвими прослойки е техен топ приоритет. Същевременно ДДС върху лекарствата у нас е 20 процента. По-голям налог върху лекарствата в Европа има само в Дания и Норвегия. България е на второ място в цяла Европа по размер на ДДС върху лекарствата“, коментира Ивайло Лаков.

Негови първи гости в студиото на „Клуб Инвестор“ ще бъдат Тихомир Безлов, анализатор и експерт от Центъра за изследване на демокрацията,проф. Чавдар Николов, финансист и икономист от Югозападния университет в Благоевград,Николай Костов, председател на Асоциацията на собствениците на аптеки и Константин Йорданов, директор Книгоиздаване в издателство „Сиела“.

Продуцент на предаването е Кармелита Тонева.

За Ивайло Лаков:

Ивайло Лаков e роден през 1974 година в София. Завършил е Международни  отношения в СУ „Климент Охридски”.

Близо 12 години работи в телевизионната сфера като отговорен редактор, водещ и продуцент. В продължение на пет години Лаков бе отговорен редактор и водещ на икономическото предаване на  БНТ  "Седмица".

От 2006 до 2010 година работи за една от най-големите български интернет медийни компании, където е оперативен директор и прокурист.

Ивайло Лаков ще продължи да води уикенд изданията на „Денят он ер“ по телевизия „България он ер“.

fallback
Още от PRESS
fallback