fallback

Татяна Чохаджиева става част от екипа на България он ер

Тя ще бъде водеща на новинарските емисии на телевизията и започва да продуцира собствено предаване.

11.04.2014 | 14:36 Автор: Доника Ризова

„Вълнувам се от възможността да се присъединя към екипа от професионалисти в България он ер и да черпя от опита на Bloomberg TV, който е партньор на България он ер. Според мен зрителят има нужда точно от подобна сериозна информация и задълбочен анализ за процесите в страната и в международен план.“, каза Таня Чохаджиева.

Татяна е бакалавър по телевизионна журналистика и магистър по публична комуникация в СУ "Св. Климент Охридски". Специализирала е и във Висшето училище по журналистика в Лил, Франция.

Професионалната й кариера като журналист стартира още от студентската скамейка - в университетското радио "Алма Матер". След това набира скорост в ББТ, PRO.BG, TV+ и Nova.

Проектите, с които се гордее като журналист, са документалните филми за децата с аутизъм, за живота на хората с нисък ръст и за хората с болест на Бехтерев, както и филм за работата на преводачите в Европейската комисия.

„Важно за мен е и съавторството ми в кампаниите "Детство, моля" за "изоставените български деца на прехода", чиито родители работят в чужбина; както и кампанията "Живот след смъртта? Има!" за проблемите с донорството и трансплантациите у нас“, допълни Чохаджиева.

Интервюирала е личности като Валери Жискар д'Естен (президент на Франция 1974г. - 1981г.), американския финансист Джордж Сорос, българския поет Валери Петров, френския режисьор Патрис Льоконт, бразилския състезател от Формула 1 Лукас ди Граси и много други.

Нейното хоби е фотографията. Снимките й са публикувани в редица български, испански и френски издания.

fallback
Още от PRESS
fallback