Кой как си разпределя задачите по Коледа?

09.12.2014 | 20:13 Редактор: Теодора Георгиева
Кой как си разпределя задачите по Коледа?

С наближаването на коледните празници, в семействата кипи трескава подготовка. Как се разпределят обаче задачите в едно домакинство? Проучване на Дейли експрес, направено във Великобритания показва, че майките са натоварени средно с 23 задачи по Коледа, докато татковците – само с 8.

Според проучването на Дейли експрес на плещите на дамите лежат украсата на дома, закупуването на продуктите за празничната трапеза и уреждането на семейните посещения. Освен това те се занимават с опаковането на подаръците, приготвянето на празничните ястия, както и помагат на децата при написването на писмата със съкровени желания до Дядо Коледа.

Бащите пък се занимават с нарязването на месото, разливането на питиета и изхвърлянето на боклука. Допитването показва още, че 45 процента от двойките се карат за разпределянето на задачите по Коледа, което понякога разваля празничното настроение в дома.

Организаторите на проучването твърдят, че майките наистина са твърде натоварени по празниците, тъй като са по-организирани. По думите им празничният сезон за тях може да е по-забавен, ако не им се налага да мислят за толкова много неща.