fallback

100 години Франк Синатра

Концерт в чест на 100 г. от рождението на легендата Франк Синатра ще представят в началото на ноември Васил Петров и Биг Бенд Брас Асоциация

11.10.2015 | 15:06 Автор: Юлия Христова

Франсис Албърт Синатра е роден в семейство на сицилиански имигранти. През 1936 г. 20-годишният синеок и невзрачен Франки се явява на конкурс за певец.

"Изглеждаше като мокър плъх, но твърдеше, че е най-великият", спомня си Хари Джеймс, музикантът, който единствен тогава решил да повярва в таланта му.

Следват няколко шеметни десетилетия, с концерти, сингли,  роли в киното. Стилът му - богат, честен, романтичен, незабравим - продължава да е фаворит за редица артисти и днес.

В началото на 70-те Синатра прави опит да слезе от сцената, но не след дълго медиите гръмват със заглавия като "Старите сини очи са завръщат". И слава Богу – иначе щяхме да мислим и, че Лайза Минели е най-добрата изпълнителка на "New York, New York". 

Певецът напуска този свят на 14 май 1998г., когато в негова памет Емпайър стейт билдинг в Ню Йорк е осветен в синьо.

Част от емблематичните му песни ще прозвучат по време на спектакъла "100 години Франк Синатра" на 5 ноември, от 19ч. в НДК. За легендарния изпълнител разказват Юлия Христова и Димитър Розов.

 

fallback
fallback