fallback

Лео благодари за якутския "Оскар"

Миналата седмица актьорът Леонардо ди Каприо се сдоби с награда от жителите на Якутия

18.03.2016 | 13:14 Автор: Луиза Божинова

Макар тази година да бе удостоен с "Оскар" за най-добър актьор от Американската филмова академия, миналата седмица холивудската звезда Леонардо ди Каприо се сдоби и с втори "Оскар" - този път от жителите на Якутия. 

На страницата си в социалната мрежа Instagram Лео благодари за сребърната статуетка, която наподобява тази на наградите 'Оскар".  

"Благодаря на всички хора на Якутия за този прекрасен подарък, особено на жените, които са събрали и дарили материал за създаването на статуетката. Както беше написано в писмото им, Якутия е най-студеното населено място не само в Русия, но и в света, и районът е особено уязвим от климатичните промени. Глобалното затопляне представлява сериозна заплаха за хората от Якутия, за начина им на живот и околната среда ", се казва в изявлението, цитирано от "Дарик".

Якутският "Оскар" е статуетка с височина 30 см и изобразява азиатец, държащ в ръцете си национален якутски съд. За изработването й са работили най-добрите скулптори, а със семейните си бижута са се разделили 144 жителки на Якутия, за да бъдат събрани 1,5 кг. сребро. 

fallback
fallback