fallback

Ексцентрична англичанка с единия крак във Втората световна

Джоан Франсис живее като "по онова време" - без компютър, кола и пералня

02.03.2016 | 14:15 Автор: Луиза Божинова

41-годишна англичанка от години живее като от времето на Втората световна война. Джоан Франсис няма кухня, пералня, компютър или телевизор. Премахнала е банята в дома си. Мие се в тенекиена вана в предната част на къщата, където се намира и тоалетната й.

Вместо да използва централно отопление, тя огрява жилището си с въглища.

Вместо да се придвижва с кола, дамата от Североизточна Англия ползва 80-годишно колело. 

Джоан създава условията си за живот сякаш е 1939 година. "Хората си мислят, че е трудно, но не е - човек свиква", споделя тя пред германското издание focus.de, цитирано от "24 часа".

Като дете, когато посещавала музеи, усещала, че времето на Втората световна война, е времето, в което ще се чувства най-удобно, казва още тя. Преди 10 години решила да започне да води този начин на живот.

Джоан работи като хигиенистка на половин работно време. В службата й се налага да използва мобилен телефон - единствения белег на 21 век в живота й. Дори в работата си жената носи автентични дрехи от Втората световна война.

"Хората ме възприемат по-добре, когато съм облечена по този начин. А аз вярвам, че униформата ме прави по-добра хигиенистка", споделя още англичанката.

Едно нещо й липсва, признава Джоан - мъж. 

"Имала съм няколко приятели, но знам, че съм малко необикновена. Когато разберат каква съм, повечето разбират, че ще им е трудно да живеят с мен. Въпреки това не съм загубила надежда някой ден да срещна някого", разказва тя. "Въпреки всичко смятам, че мога да бъда добър улов", смята Джоан. "Ще посрещам мъжа си с чаша чай. Ще пера и гладя дрехите му".

За съжаление мъжете, които търсят такива съпруги, или са 90-годишни, или мъртви. 

"Вероятно трябва да приема, че просто съм се родила няколко десетилетия по-късно", заявява Джоан.

fallback
fallback