fallback

Усещане за жена и машина за красота - част от темите на Днес

И докато някои жени страдат от липсата на самочувствие, типична за голяма част от българите е липсата на национално такова

22.02.2016 | 14:14 Автор: Ирина Георгиева

От Мартина Ганчева

Машина за красота

Секси дупе като на Дженифър Лопес и лебедова шия като на Натали Портман са задължителни за жените, които се стремят към съвършенство. Доскоро се смяташе, че само тежки физически упражнения и скалпел могат да осигурят идеалната визия. Така ли е? Екипът на Днес потърси мнението на експерт. Кинезитерапевтът Боряна Тимнев демонстрира в ефир иновативна технология за оформяне на тялото. 

Масовата мания за показване на плът не подминава и най-известните. Все повече знаменитости се появяват голи на снимки, а понякога и във видеоклиповете си. Кои са най-разкрепостените? 

Белфито е новото най-актуално селфи. Как се появи тази мода и защо много звезди луднаха по нея? 

Да обикаляш света и да снимаш женската красота. Каква по-хубаво от това? Една румънска фотографка, напусна работа, за да сбъдне мечтата си.

Женската красота в индийската култура

За женската красота, но в индийската култура разказа Стела Христова-Сачи. Тя показа в студиото как се рисува с къна и каква е символиката. 

"Усещане за жена"

Вера Костова информира за Базара на изкуствата, посветен на жените и всичко, което те обичат. Събитието ще се проведе на 4 и 5 март в София.

Изобретателят и неговия син

И докато някои жени страдат от липсата на високо самочувствие, типична за голяма част от българите е липсата на национално такова. Истината обаче е, че имаме много поводи за гордост, защото сме дали на света неща, без които днес не можем да си представим живота. За някои от родните изобретения, разказва екипът на Днес

Могат ли автомобилите и мотоциклетите да се движат без гориво? Могат. Срещаме ви с един българин, който се е приближил максимално до мечтата на човечеството от векове - перпетуум мобиле. За Валери Матов и неговия магнитен двигател разказа предаването Днес

"Пет години посветих на изучаване и взаимодействие на магнитните полета. Технологията, която съм изработил, може да влезе във всеки дом, във всяко жилище. А ако е по-малка, може да се приложи във всеки електромобил. Не е необходима нито светлина, нито вятър. Можем да си го поставим в хола. Давам гаранция 500 години", обясни Матов в ефир. 

В начинанието му помага и синът му, рапъра Големия. "Музиката ми е хоби, фокусирал съм се върху двигателя на баща ми".

Човешката изобретателност не познава граници. Понякога е иновативна, дори революционна и променя живота ни. Друг път обаче е странна, неприложима и доста далеч от здравия разум. 

Живот с песента

Днес превключи скоростите и мина на музикална вълна. На гости в студиото беше Христина Живкова – певица и преподавател по пеене във Voice Academy - частно професионално училище за обучение на млади музикални таланти на територията на България. "Музиката е двигател на живота", сподели Христина. 

Музикален спомен за Сервантес

На 13 февруари за първи път в София беше поставен “Под знака на Ла Манча“ - спектакъл за любовта, свободата и мечтата на върха на рицарското копие. Творбата е вдъхновена от живота на Мигел де Сервантес и е посветен на 400 години от смъртта му. В Днес гостуваха режисьорът на постановката Борис Панкин и оперната Гергана Николаева, която се превъплъщава в ролята на Дулсинея. С тях водещата Мартина Ганчева засегна теми за маските в и отвъд театъра, как се прави конкурентоспособно българско изкуство и как можем да предложим продукт, достен за световната сцена.

 

fallback
fallback