fallback

Консумирайте нар за повече здраве

Защо трябва да консумираме нар по-често?

21.02.2016 | 17:30 Автор: Ирина Георгиева

Нарът е разкошен плод. Той идва от Близкия Изток, но се среща и по Средиземноморието и Азия. Червените му семена, съдържащи живителни сокове, са пълни с витамини, минерали и полезни вещества.

Още по темата

Консумацията на нар предпазва от сърдечносъдови заболявания, висок холестерол, а антиоксидантите в него се борят със процесите на стареене в организма, понякога водещи до рак.

Защо трябва да консумираме нар по-често?

Нарът е силен срещу настинка и грип

Антивирусните свойства на нара са толкова силни, че не само борят обикновените вируси, но и вируса на HIV. Това са констатирали американски учени в специално проучване. Авторите на изследването подчертават лечебните свойства на нара и съветват хората да го консумират по-често.

Нарът е мощен срещу рака

Антиоксидантите в нара потискат развитието на ракови клетки и формирането им в туморни маси. Според изследванията, нарът е полезен в борбата с рака на дебелото черво, рака на гърдата, на белия дроб, на кожата, на простатата, както и срещу левкемията.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

fallback
fallback