fallback

Олимпийският стадион в Рио бе ток и вода заради сметки

Енженао дължи 225 000 долара

05.01.2016 | 07:00

Важно съоръжение за Олимпиадата в Рио се оказа без ток и вода след два месеца неплатени сметки, съобщи Ройтерс.

Стадионът в Рио де Жанейро, който ще бъде домакин на повечето състезания от Олимпиадата през 2016 цяла седмица няма осветление и вода, съобщиха на 4 януари бразилските медии. Според сайта на Globo стадиот Жоао Хавеланж, наричат от жителите на Рио „Енженао“ дължи 225 000 долара.

Арената с капацитет от 45 хиляди мета, построена за Панамериканските игри през 2007 стана дом на футболния клуб на Рио Ботафого, който подписа 20-годишен договор с градската управа.

Клубът отговаря вече за всички разходи на стадиона, но през 2013 Енженао трябваше да затвори за ремонт, след като властите откриха, че покривът му може да падне.

Две години по-късно стадионът отвори отново за мачовете на Ботафого, но клубът официално върна управлението на съоръжението на правителството този месец за подготовката на Олимпиадата.

Мениджърите на Ботафого твърдят, че новите сметки трябва да се платят от държавата, защото клубът не е получавал пари по време на двугодишния ремонт.

Правителството и мениджърите на клуба се срещнаха в понеделник да обсъдят проблема и досега и двете страни отказват коментар.

Com débitos de quase R$ 1 milhão, água e luz do Engenhão são cortadas https://t.co/CakCM3t6G6 pic.twitter.com/3frI4lXiLs

— globoesporte.com (@globoesportecom) December 30, 2015
fallback
fallback